Σπρέντ αλμυρής καραμέλας με σοκολάτα πραλίνα, από την NESTLE DESSERT και το glikessintages.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Χρόνος προετοιμασίας
5′

Χρόνος ψησίματος
10′

Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Μερίδες
Για άτομα

  • 250 κρέμα γάλακτος ζωική
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα (170 γρ.)
  • 80γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. αλάτι

  1. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βάλτε την ζάχαρη και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά.
  2. Όταν αρχίσει να λιώνει, ανακατέψτε με ένα κουτάλι προσεχτικά σπάζοντας τους σβόλους που ίσως δημιουργηθούν.
  3. Όταν αρχίσει η καραμέλα να παίρνει έντονο καφέ χρώμα αποσύρετε από την εστία και ρίξτε σιγά σιγά την βραστή κρέμα γάλακτος.
  4. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως η καραμέλα .
  5. Ρίξτε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, το βούτυρο και το αλάτι.
  6. Αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας και μεταφέρετε σε ένα βάζο.
  7. Διατηρήστε στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με την πυκνότητα που επιθυμείτε. Στο ψυγείο για πιο σφιχτή και εκτός για πιο κρεμώδη  υφή.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *