Σπρέντ αλμυρής καραμέλας με σοκολάτα πραλίνα, από την NESTLE DESSERT και το glikessintages.gr!
Χρόνος προετοιμασίας
5′
Χρόνος ψησίματος
10′
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολη
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Μερίδες
Για άτομα
- 250 κρέμα γάλακτος ζωική
- 100γρ. ζάχαρη
- 1 κουβερτούρα NESTLE DESSERT Πραλίνα (170 γρ.)
- 80γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι βάλτε την ζάχαρη και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά.
- Όταν αρχίσει να λιώνει, ανακατέψτε με ένα κουτάλι προσεχτικά σπάζοντας τους σβόλους που ίσως δημιουργηθούν.
- Όταν αρχίσει η καραμέλα να παίρνει έντονο καφέ χρώμα αποσύρετε από την εστία και ρίξτε σιγά σιγά την βραστή κρέμα γάλακτος.
- Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως η καραμέλα .
- Ρίξτε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια, το βούτυρο και το αλάτι.
- Αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της κρέμας και μεταφέρετε σε ένα βάζο.
- Διατηρήστε στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με την πυκνότητα που επιθυμείτε. Στο ψυγείο για πιο σφιχτή και εκτός για πιο κρεμώδη υφή.
Αφήστε μια απάντηση