DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

Είχα βρει τη συνταγή σε κάποιο σάιτ και δεν μου ενέπνευσε καμμία εμπιστοσύνη. Αν ένα κέικ μπορεί να γίνει τόσο εύκολα, ποιός ο λόγος να χτυπάς αβγά για να τα αφρατέψεις, ποιός ο λόγος να αγωνιάς για το φούσκωμα, ποιός ο λόγος να κατεβάζεις και να πλένεις τα μίξερ; Το δοκίμασα και εντυπωσιάστηκα. Δεν είχα μάλιστα καν φαρίνα, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε σας, αλλά κανένα πρόβλημα: βάζεις κανονικό αλεύρι με μπέικιν πάουντερ (1 κ.σ.). Βγήκε αφράτο, όχι πολύ γλυκό, ελαφρύ, με το χαρακτηριστικό άρωμα της πραλίνας. Απλά, τέλειο!

 

Υλικά για τη μικρή φόρμα του κέικ

 1 φλ. μερέντα

1 φλ. φαρίνα

3 αβγά

Εκτέλεση

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς.

Σε μια λεκάνη, ανακατεύουμε πολύ καλά το αλεύρι κοσκινισμένο, τη μερέντα και τα αβγά.

Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος που να καλύπτει τη φόρμα μας, το βρέχουμε κάτω από τη βρύση και το τσαλακώνουμε, για να στρωθεί εύκολα στη φόρμα-την οποία μ’αυτό το κόλπο δεν θα χρειαστεί καν να πλύνουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά.

 

http://www.pirouni.gr/2016/01/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%B9%CE%BA-%CE%BC%CE%B5-3-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AC/#more-6333

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.