Creta Carob
BOLERO-BIODIET
1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης


Θεϊκή τούρτα!!!

Συστατικά
  • 500 γρ. γάλα 3,5 % λιπαρά, χλιαρό
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, παγωμένη
  • 1,2 κιλά πραλίνα φουντουκιού
  • 300 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 2 μικρά κέικ εμπορίου 2×400 γρ.

Για τη γκανάζ σοκολάτας

  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. κουβερτούρα

 

 

  • Κόβουμε τα κέικ κατά πλάτος σε λεπτές φέτες. Χρησιμοποιούμε αν βρούμε ανάμεικτο κέικ για πιο όμορφα χρωματικά εφέ και αφήνουμε δίπλα.
  • Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ διαμέτρου 30 εκ. και το καλύπτουμε καλά όλο με 3 στρώσεις από μεβράνη για να μην υπάρχει κενό και για να μην κολλήσει το παγωτό μας.
  • Κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες τα κέικ μας.
  • Βάζουμε το γάλα σε ένα βαθύ μπολ και το ζεσταίνουμε για 1 λεπτό στα μικροκύματα στα 800 watt. Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό.
  • Με το ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει ελαφριά μορφή γιαουρτιού, μέχρι να γίνει σαντιγύ. Αδειάζουμε τη σαντιγύ σε ένα μπολ με μία πλαστική σπάτουλα.
  • Στο μπολ που χτυπήσαμε τη σαντιγύ, ρίχνουμε τα 2/3 της πραλίνας και το ζεστό γάλα. Χτυπάμε σε σιγανή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Αν το μείγμα σε αυτό το σημείο είναι ζεστό, βάζουμε το μπολ για 1 ώρα στο ψυγείο για να κρυώσει. Αν είναι σε θερμοκρασία δωματίου , τότε ρίχνουμε τη σαντιγύ στο μπολ με την πραλίνα και ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σε αυτό το σημείο αν βάλουμε το μείγμα στην κατάψυξη θα πάρουμε ένα πολύ ωραίο παγωτό πραλίνα!
  • Βάζουμε τα φουντούκια ολόκληρα σε ένα ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για 10-15 λεπτά.
  • Στρώνουμε όλη την επιφάνεια του μπολ με φέτες από τα κέικ. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές σκέτη πραλίνα (από το περισσευούμενο 1/3) σε διάφορα σημεία πάνω στο κέικ. Από πάνω βάζουμε λίγα φουντούκια και ρίχνουμε το 1/3 από το μείγμα με τη σαντιγί. Πάνω του βάζουμε μερικά κομμάτια κέικ ακόμα. Ρίχνουμε μερικά ακόμα από τα φουντούκια και συνεχίζουμε με το άλλο 1/3 από την κρέμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουμε με τα υλικά μας αλλά πρέπει να μας μείνει κέικ για να βάλουμε πάνω πάνω στην τούρτα για να γίνει η «βάση» όταν τη γυρίσουμε ανάποδα.
  • Κλείνουμε με μεμβράνη, πατάμε καλά να φύγει ο παραπανίσιος αέρας και αποθηκεύουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Γενικά στην κατάψυξη δεν γίνεται «πέτρα» οπότε εύκολα κόβεται ακόμα και όταν τη βγάλουμε αμέσως πριν θέλουμε να την σερβίρουμε..
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη σοκολάτα σε ένα μπολάκι με μεμβράνη για 1,5 λεπτό στα μικροκύματα στα 800 watt. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Περιχύνουμε την τούρτα μας, σιγά σιγά και πασπαλίζουμε με φούντουκια!

 

Tip
Κολλήστε καλά τη μεμβράνη στο μπολ για να βγεί τέλειο!
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *