e-fresh-matrioshka

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα φρέσκο και αφράτο τσουρέκι με γέμιση πραλίνας φουντουκιού Fineti!

 

Φτιάχνεται με Fineti Spread

Fineti Spread

Συστατικά

  • 350 γρ. πραλίνα φουντουκιού Fineti 
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. μαγιά
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. αλεύρι σκληρό
  • Μία πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

i Συμβουλή

Μπορούμε, επίσης, να προσθέσουμε μέσα στο μίγμα με την πραλίνα φουντουκιού Fineti ,

2 κ.σ. ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Εκτέλεση

1

Χτυπάμε στο μίξερ, στη μέτρια ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και να ασπρίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.

2

Έχουμε ήδη διαλύσει σε ένα άλλο μπολ τη μαγιά με την κρέμα γάλακτος, την οποία έχουμε προηγουμένως χλιάνει. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξύσμα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «ενεργοποιηθεί» η μαγιά.

3

Αναμειγνύουμε και τα δύο μίγματα που έχουμε ετοιμάσει και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε, μέχρι να επιτύχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε σε κάποιο ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4

Μόλις διπλασιαστεί, τη χωρίζουμε σε τέσσερα ομοιόμορφα μέρη. Παίρνουμε ένα ένα μέρος και το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα πάνω σε μία λαδόκολλα, που έχουμε αλευρώσει λίγο, με διάμετρο, ιδανικά, 24 εκ.

5

Έχουμε μοιράσει την πραλίνα φουντουκιού Fineti σε 3 μέρη. Παίρνουμε ένα μέρος και αλείφουμε το φύλλο ζύμης που έχουμε ανοίξει, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω γύρω 2 εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τοποθετήσουμε και το τέταρτο φύλλο. Πατάμε απαλά με το χέρι μας γύρω γύρω, ώστε να ενωθεί η ζύμη και να κλείσει τελείως.

6

Στη συνέχεια, βάζουμε ένα ποτήρι στο κέντρο και κόβουμε ακτινωτά σε 8 τρίγωνα.

7

Συνεχίζουμε και κόβουμε και πάλι κάθε κομμάτι στη μέση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν 16 μικρότερα τρίγωνα.

8

Γυρνάμε κάθε τρίγωνο μισή στροφή γύρω από τον εαυτό του, χωρίς να το χωρίζουμε από το κέντρο. Έπειτα, αφαιρούμε το ποτήρι.

9

Αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού με λίγο γάλα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 165ο C.

 

http://www.fineti.com/spreads/recipes/recipe/tsoureki/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.