Υγρό κέικ μερέντας με γλάσο ινδοκάρυδου, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 24 μικρά κομμάτια

συνταγή icon Χρόνος: 20 λ + 35 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα φανταστικό, υγρό κέικ μερέντας καλυμμένο με γλάσο ινδοκάρυδου. Τόσο απλό στην εκτέλεσή του, τόσο γευστικό και υπέροχο στη γεύση του.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Υλικά συνταγής

 

  • Για το κέικ:
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας (ή ανάμικτο ελαιόλαδο + σπορέλαιο)
  • 1/2 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
  • 4 αυγά
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. τσαγιού Μερέντα ή Νουτέλα
  • Για το γλάσο ινδοκάρυδου:
  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάμικτο ελαιόλαδο + σπορέλαιο
  • 1 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης σε σαντιγί
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ Μερέντας: Σε μεγάλο μπολ βάζετε το μείγμα λαδιού- σπορέλαιου και τη σκόνη κακάο και τα χτυπάτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ενσωματωθούν.
  2. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το μίξερ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα αυγών ζάχαρης μέσα στο μείγμα λαδιού κακάου και τα χτυπάτε καλά να ενσωματωθούν.
  3. Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι και το προσθέτετε σταδιακά, λίγο λίγο στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μίξερ προσθέτετε τη μερέντα ή νουτέλα και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Λαδώνετε ένα ταψί 22 x 32 εκ., ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 32-35 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει πλήρως.
  5. Για το γλάσο ινδοκάρυδου: Βάζετε σε μπολ το λάδι (ελαιόλαδο-σπορέλαιο), το ρούμι (προαιρετικά) και το αλάτι και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε σταδιακά, σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη εναλλάξ με τη κρέμα γάλακτος, χτυπώντας συνεχώς με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα.
  6. Απλώνετε το μείγμα πάνω από το κρύο πλέον κέικ μερέντας και πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Όταν κρυώσει το κόβετε σε 24 μικρά κομμάτια και σερβίρετε.

Πηγή

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/igro-keik-merentas-me-glaso-indokaridou/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=deb2c78966-Sintayes_gr_21_27_2015&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-deb2c78966-242767229

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *