Υγρό κέικ με πραλίνα φουντουκιού – Molten Double Chocolate Hazelnut Cake, by Akis and akispetretzikis.com!

Συστατικά
  • 260 γρ. γάλα
  • 260 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 200 γρ. κουβερτoύρα
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 60 γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50-100 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα

 Για τη σως πραλίνας (προαιρετικά)

  • 100 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος

 

 

45 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Οικογενειακή
Μερίδα/ες
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει καλά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
  • Επειτα προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και περιμένουμε να ενσωματωθέι το ένα πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε και τις βανίλιες.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ μέσα σε ένα μπολ.
  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με λίγο νερό πάνω στο μάτι. Πάνω τις βάζουμε ένα μεταλλικό μπολ. Μέσα εκεί βάζουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα και ανακατεύουμε που και που να λιώσει η σοκολάτα με μια σπάτουλα. Αφήνουμε ένα με δύο λεπτά το μείγμα να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το 1/3 από το αλεύρι. Χτυπάμε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό γάλα (το οποίο έχουμε βάλει για 40 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να ζεσταθεί) μετά το μισό από το αλεύρι που έχει μείνει και συνεχίζουμε με το άλλο μισό από το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε λίγο απαλά να ενσωματωθούν τα υλικά αλλά δεν το παραχτυπάμε για να έχουμε ένα ωραίο και τριφτό κέικ.
  • Τέλος με μια σπάτουλα ανακατεύουμε προσθέτοντας τα φουντούκια.
  • Αλευρωβουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 25 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα και μετά το κόβουμε. Μπορούμε να το κόψουμε και αμέσως αφού βγει από το φούρνο απλά θα είναι πιο ρευστή η σοκολάτα και θα μας τρέχει στο κόψιμο.

Για τη σως πραλίνας

  • Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Αφού πάρει μια βράση η κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ,μόνο στο κέντρο, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.Έτσι θα έχουμε μια πολύ γιαλιστερή ganache.
  • Τέλος ρίχνουμε και την πραλίνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε πάνω από το κέικ.

 

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/ygro-keik-me-pralina-foyntoykioy

 

 

Molten Double Chocolate Hazelnut Cake

 

Ingredients
  • 260 g milk
  • 260 g granulated sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract (2 packets vanilla powder)
  • 200 g dark chocolate couverture
  • 100 g hazelnut-chocolate praline sauce
  • 60 g butter, room temperature
  • 4 eggs
  • 200 g all-purpose flour
  • 2 tablespoons baking powder
  • 50-100 g hazelnuts, finely chopped

For chocolate hazelnut praline ganache: (optional)

  • 100 g dark chocolate couverture
  • 100 g hazelnut-chocolate sauce
  • 250 g heavy cream
45 minutes
Preparation Time
Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)
Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method
  •  
  • Preheat the oven to 200* C (390* F) Fan.
  • In a mixer, cream the butter and sugar with the paddle attachment. Beat on medium to high speed until light and fluffy.
  • Add the eggs one at a time, making sure each egg is completely incorporated before adding the next one. Add the vanilla.
  • Sift the flour and baking powder into a bowl.
  • Place a pot with some water on the stove. Place a metallic bowl on top. Add the chocolate and hazelnut-chocolate sauce into the metallic bowl. Stir with a spatula until the chocolate melts.
  • Set aside to cool and then add to the egg, sugar and butter mixture.
  • Continue beating a little longer and add 1/3 of the flour.
  • Put half of the milk in the microwave for 40 seconds, to make it warm. Add it to the mixture while beating on low speed. Then add half of the remaining flour and the rest of the milk, and finally the last of the flour.
  • Mix gently to just to combine all of the ingredients. Careful not to beat too long so that the cake turns out as fluffy as possible.
  • Remove the mixing bowl from stand. Add the hazelnuts and stir with a spatula.
  • Grease and flour a round 25 cm cake pan. Pour the batter into cake pan.
  • Lower the oven temperature to 180* C (350* F). Bake for 25-30 minutes.
  • When ready, remove from oven and allow to cool for ½ an hour and then cut into pieces. It can be cut immediately after coming out of the oven, but the chocolate will still be too runny and will come oozing out.

 

For the hazelnut chocolate praline ganache:

  • Heat the heavy cream in a saucepan over medium to low heat.
  • Finely chop the chocolate and put in a bowl.
  • When the heavy cream comes to a bowl, add the chocolate and stir with a spatula. Stir only in the center of the saucepan until the chocolate melts. This way you are sure to get a very shiny ganache.
  • Add the chocolate-hazelnut sauce and stir. Serve by pouring over cake.

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *