Creta Carob
BOLERO-BIODIET
Υλικά για την κρέμα πατισερί:
 1 λίτρο γάλα φρέσκο πλήρες
 5 βανίλιες
 300 γρ. ζάχαρη
 3 αυγά
 150 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
 Υλικά για τη σος προφιτερόλ:
 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
 500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 100 γρ. κακάο
 Υλικά για γαρνίρισμα:
 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 Υλικά για τα σουδάκια (32 τεμ.):
 200 ml νερό
 100 γρ. βούτυρο
 10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
 4 αυγά
 130 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
 1 πρέζα αλάτι
Προτεινόμενες μερίδες: 15
Συνολικές θερμίδες: 6595
Θερμίδες ανά μερίδα: 440

 ΕκτέλεσηΈχουμε ετοιμάσει την pasta choux    http://www.i-food.gr/recipe/3868/pasta-sou-i-ekler   και έχουμε ψήσει τα σουδάκια μας για το προφιτερόλ, τα τρυπάμε με τη μύτη του κορνέ και τα κρατάμε στην άκρη.Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή και τη βάζουμε στο ψυγείο.Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί μαζί με τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άλλη μισή ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και τη βανίλια και στη συνέχεια το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει, να δέσει και να κοχλάζει.Στη συνέχεια, κρατάμε τη μισή ποσότητα της κρέμας για να γεμίσουμε τα σουδάκια. Με την άλλη μισή φτιάχνουμε τη σος για το προφιτερόλ, ανακατεύοντάς την όσο είναι ζεστή, με την κουβερτούρα, το κακάο και το γάλα και την αφήνουμε στην άκρη.Γεμίζουμε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με την κρέμα που έχουμε κρατήσει, γεμίζουμε τα σουδάκια μας που έχουμε στην άκρη και τα στήνουμε σε μια πιατέλα με μορφή πυραμίδας, χρησιμοποιώντας λίγη κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε νωρίτερα για το γαρνίρισμα, σαν κόλλα. Τέλος, περιχύνουμε το προφιτερόλ με τη σος σοκολάτας και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *