Ρολά με σοκολάτα και καρύδα από το “Cookbox” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. βούτυρο ανάλατο και επιπλέον 15 γρ. για τη σοκολάτα
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • Αλάτι 1/4 κ.γ.
  • 200 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 170 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
  • 80 ml. γάλα ζαχαρούχο

 

  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 15′ και επιπλέον 6 ώρες για τη ζύμη στο ψυγείο
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν ένα κρεμώδες μίγμα.Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν.

Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.Προσθέτουμε το μίγμα αυτό στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομοιγενοποιηθεί η ζύμη μας.Προσθέτουμε την καρύδα και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Αποσύρουμε τη ζύμη απο το μίξερ και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικού χαρτιού.Ανοίγουμε τη ζύμη μας με τον πλάστη σε πάχος μισού εκατοστού.Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί χωρίς να την αφαιρέσουμε απο τα αντικολλητικά χαρτιά και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Λιώνουμε τη σοκολάτα με 15 γρ. βούτυρο σε μπέν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα.Ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν τα υλικά και αφήνουμε το μίγμα 5 λεπτά να κρυώσει.

Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί που βρίσκεται στην κορυφή.

Περιχύνουμε τη ζύμη με το μίγμα της σοκολάτας και τυλίγουμε τη ζύμη προσεκτικά σε ρολό αποκολλώντας τη απο το αντικολλητικό χαρτί που βρίσκεται απο κάτω.Άν η ζύμη μας κολλάει στο χαρτί τη βοηθάμε με μια σπάτουλα.

Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή απο το προηγούμενο βράδυ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε το ρολό σε φετούλες πάχους μισού εκατοστού.

Τοποθετούμε τις φετούλες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

 

 

http://www.cookbox.gr/basiko-sustatiko/gluka/sokolatas/rola-me-sokolata-kai-karuda

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *