Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Απλά εξαιρετικό και ιδιαίτερο γλυκό, με το άρωμα της μπανάνας και την πλούσια γεύση της σοκολάτας να ξετρελαίνει. Την παράσταση κλέβει η τραγανή κρούστα.

Υλικά

175 γραμμ. καστανή ζάχαρη ή μαύρη
175 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
175 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
2 μικρές μπανάνες λιωμένες (πολτοποιημένες)
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
225 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

Για την κρούστα
75 γραμμ. καστανή χοντρή ζάχαρη
75 γραμμ. καρύδια και φουντούκια ή όποιον άλλο ξηρό καρπό θέλετε
100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομματιασμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρούστα: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν χοντροκομμένοι οι ξηροί καρποί.
Ετοιμάζουμε το γλυκό: Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε λαδόκολλα. Λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά. Αφού λιώσουν, το αποσύρουμε από το μπεν μαρί. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και τα διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα ή με σύρμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι. Αδειάζουμε το μισό μείγμα στη φόρμα. Πασπαλίζουμε τη μισή κρούστα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό του μείγματος. Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κρούστα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40΄ στους 170οC στις αντιστάσεις. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με κρέμα γάλακτος ή με παγωτό βανίλια.

μερίδες 10
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B1-%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%AE-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B1

 

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *