Μπουκιές με μπισκότο, σοκολάτα και φουντούκια, από τον ‘Ακη και το akispetretzikis.com!

Συστατικά

Για τη βάση

  • 450 γρ. petit beurre
  • 140 γρ. αλεσμένα φουντούκια
  • 430 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 4 βανιλίνες

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 2 ζαχαρούχα γάλατα
  • 350 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 420 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια

 

Clock

25 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε πολύ τον φίλο μας Leuteris Antoniou για την γλυκειά και τραγανή εκδοχή!!!! Περιμένουμε και συνέχεια…

 

Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 25×25 προσέχοντας να εξέχει 2 εκ. από κάθε άκρη.

Για τη βάση:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μία μαρίζ τα petit beurre,τα αλεσμένα φουντούκια, το βούτυρο και τις βανιλίνες. Απλώνουμε το μείγμα και το πατάμε καλά ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα στον πάτο του ταψιού επάνω στο λαδόχαρτο.

Για την επικάληψη:

  • Στη συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με μία μαρίζ το βούτυρο με την κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα και την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε ξανά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα επάνω στη βάση με τα μπισκότα και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να παγώσει το γλυκό και να στερεοποιηθεί για 1 ώρα τουλάχιστον.

Τέλος κόβουμε σε τετράγωνα κομματάκια.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/mpoykies-me-mpiskoto-sokolata-kai-foyntoykia-f082c117-eff7-4390-9414-e686139f7c2c

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *