Υγιεινά γεμιστά σοκολατάκια – Chocolate candy by Demetra and the Veggie sisters!
Λίγες ώρες πριν το Πάσχα θα σας αποχαιρετήσουμε γλυκά. Με μια συνταγή για «υγιεινά σοκολατάκια » που λέει και η Χαρά. Χαίρεται πολύ, όταν φτιάχνω κάτι γλυκό, γιατί ξέρει πως θα της δώσω όποτε μου ζητήσει, εν αντιθέσει με τα έτοιμα , που όπως έχω ξαναπεί, έχουμε εβδομαδιαίο περιορισμό. Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα ναι μεν ήταν πεντανόστιμα αλλά δεν μου είχαν βγει καλά από την φόρμα σιλικόνης καθώς αποδείχτηκε ότι είχα βάλει λίγη σοκολάτα στα τοιχώματα και την βάση με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν όμορφα. Στην δεύτερη μου προσπάθεια το αποτέλεσμα ήταν πολύ ικανοποιητικό καθώς μου βγήκαν ολόκληρα χωρίς κενά. Οπότε σας εφιστώ την προσοχή: Μην τσιγκουνευτείτε την σοκολάτα στην βάση και στα τοιχώματα!!!!!
Να περάσετε υπέροχα αυτές τις άγιες μέρες κοντά σε αυτούς που αγαπάτε. Καλό κ φωτεινό Πάσχα! Πολλά φιλιά και από τις δυο μας!
Υλικά (30-35 σοκολατάκια):
400 γρ. μαύρη σοκολάτα
100 γρ. χουρμάδες
80 γρ. νιφάδες βρώμης
50 γρ. καρυδόψιχα
20 γρ. τριμμένη καρύδα
20 γρ. λάδι καρύδας λιωμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ μουλιάζω σε νερό τους χουρμάδες . Λιώνω σε μπεν μαρί 200 γρ. από την σοκολάτα. Ρίχνω με ένα κουταλάκι μέσα σε κάθε θήκη της φόρμας σιλικόνης μια γενναία ποσότητα σοκολάτας, ώστε να κάνει ένα παχύ στρώμα σοκολάτας και να πάει παντού (στην βάση και στα τοιχώματα). Βάζω την φόρμα στο ψυγείο. Στο μπλέντερ βάζω τους χουρμάδες (χωρίς το νερό) και τα καρύδια και τα πολτοποιώ, στην συνέχεια προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ ξανά. Αφού έχει κρυώσει η σοκολάτα, βγάζω την φόρμα από το ψυγείο και γεμίζω τις θήκες προσεχτικά με την γέμιση. Στην συνέχεια λιώνω και την υπόλοιπη σοκολάτα και καλύπτω τα σοκολατάκια. Τα βάζω πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και ξεφορμάρω με προσοχή. Καλή σας απόλαυση!
Σημειώσεις: Εάν δεν έχετε φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις χάρτινες θήκες που βάζουμε τα σοκολατάκια, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, προσέχοντας να πάει γενναία στρώση σοκολάτας στα τοιχώματα. Και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο ξεφορμάρισμα (σκίσιμο του χαρτιού).
Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας μπορείτε να βάλετε μαργαρίνη, όμως προσθέστε μια βανίλια και αυξήστε και την ποσότητα της τριμμένης καρύδας για να καλύψει το βούτυρο.
Αν πάλι βαρεθείτε να τα κάνετε σοκολατάκια, λιώστε 200γρ σοκολάτας και ρίξτε εκεί το μείγμα, ανακατέψτε να πάει παντού , πλάστε μπαλάκια και κυλίστε τα σε τριμμένη καρύδα. (βλ. φωτογραφία)
http://theveggiesisters.gr/gemista-sokolatakia/
Chocolate candy
Greek Easter will be celebrated on Sunday and we have a sweet treat for you! This healthy chocolate candy is delicious! My daughter loves it. She is so happy when I make a sweet treat for her because she knows she can enjoy it in larger quantities than the storebought ones…The first time I made these lovely treats, although they were delicious, they turned out a bit ugly because they needed more chocolate to cover them up. The second time they turned out amazing. I am warning you not to make the same mistake! Don’t be stingy on chocolate!
Happy Easter to all friends celebrating around the world! Have a lovely weekend! Kisses and hugs from both of us!
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ingredients (yields 30-35 ):
200+200 gr. vegan chocolate, melted
100 gr. dates, soaked
80 gr. oats
50 gr. walnuts
20 gr. shredded coconut
20 gr. coconut oil, melted
Instructions:
Pour with a teaspoon a generous amount of melted chocolate into every silicon case so that it makes a thick layer and cover the bottom and the «walls». Allow to cool in the fridge. In a blender pulse drained dates and walnuts. Then add the rest of the ingredients and pulse again. When chocolate has set, take the cases out of the fridge and fill them with the date mixture. Then melt the rest of the chocolate (200 gr.) and cover the treats. Put again in the fridge and allow to cool completely. Be careful while removing them from the cases. Enjoy!
Notes: If you dont have silicon cases you can use paper cases.Just be careful while taking them out of the cases (the paper might be torn easily)
If you dont want to use coconut oil, go for a vegan butter but you ‘d better add 1 tsp vanilla extract and more shredded coconut to cover the butter flavour.
You could also make truffles instead of candy. Just melt 200 gr. chocolate and combine it with the date mixture. Make balls and roll them in shredded coconut. Then allow to cool.
http://theveggiesisters.gr/chocolate-candy/
Αφήστε μια απάντηση