Τρούφες σοκολάτας- Chocolate Truffles, by Akis and akispetretzikis.com!

 

Συστατικά
  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ούζο ή άλλο αλκόολ
  • 125 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι

Για την επικάλυψη

  • κακάο
  • ψιλοκομμένοι, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
  • σοκολατένιες τρούφες

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

25-30
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια και το ούζο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
  • Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια για να μην λιώσει η σοκολάτα και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης.
  • Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/troyfes-sokolatas

 

 

Chocolate Truffles

Ingredients
  • 180 g heavy cream
  • 280 g dark chocolate couverture, finely chopped
  • 2 tablespoons ouzo or your choice of alcohol
  • 125 g hazelnuts, toasted and coarsely chopped in a blender

For coating:

  • cocoa powder
  • hazelnuts, or your choice of nuts, finely chopped
  • chocolate sprinkles

 

 

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

20 minutes
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

25-30
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty
Method
  • Put the chocolate in a large bowl.
  • In a small saucepan, heat the heavy cream over medium heat.
  • As soon as it starts to boil, remove from heat. Add to the bowl with the chocolate.
  • Stir with a spatula, until the chocolate melts and is completely incorporated in the mixture.
  • Add the hazelnuts and ouzo and stir to combine.
  • Transfer mixture to a small bowl and refrigerate for 2 hours to chill.
  • Dip a teaspoon into some cocoa powder and scoop out spoonfuls of the mixture.
  • Wear disposable gloves so that the chocolate doesn’t melt in your hands. Fill a bowl with the ingredients for coating. Roll each spoonful into a small ball and let it drop into the coating mixture.
  • Shake the bowl to coat the truffle completely.
  • Store in the refrigerator. Remove truffles from refrigerator 1 hour before serving, so they can reach room temperature.

https://youtu.be/mKkaMvBZYoY

 

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/troyfes-sokolatas

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *