Εύκολα σοκολατάκια με καρύδι (fudge), από την Ιωάννα Σταμούλου και το Olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Μερίδες: για 40 κομματάκια περίπου
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 5′
  • Έτοιμο σε: 25′
  • Χρόνος αναμονής: 2 ώρες

Όσο εύκολο είναι για εσάς να φτιάξετε αυτά τα σοκολατάκια με Κουβερτούρα άλλο τόσο θα είναι και για τους καλεσμένους σας να αδειάσουν τις φοντανιέρες!

Eykola-sokolatakia-me-karydi

Υλικά

  • 500γρ. Κουβερτούρα  σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι καρύδια ψημένα ελαφρά στο φούρνο
  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε την Κουβερτούρα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν όλα μαζί και ανακατεύετε καλά με σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε τα ψημένα καρύδια. Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βήμα 3

Στρώνετε με πλαστική μεμβράνη ένα ταψάκι διαστάσεων 25×25εκ. και αφού κρυώσει το μίγμα της σοκολάτας το αδειάζετε μέσα στο ταψί. Ισιώνετε την επιφάνεια με κουτάλι και σκεπάζετε με μεμβράνη. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για ένα δίωρο τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 4

Ύστερα αφαιρείτε τη μεμβράνη και αναποδογυρίζετε το συμπαγές πλέον μίγμα στον πάγκο σας. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε κυβάκια και μεταφέρετε τα σοκολατάκια σε φοντανιέρα.

http://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%8D%CE%B4%CE%B9-fudge/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *