Fudge με σοκολάτα και εσπρέσο, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with all the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Το ξεκίνημα του νέου χρόνου θέλω να είναι γλυκό.
Σοκολατένιο και εθιστικό.
Εύκολο και αγαπημένο.
Θέλω να υποδεχτώ αυτή την καινούρια αρχή με κάτι που να με εκφράζει.
Με κάτι όμορφα απλό.
Με κάτι που με κάνει να χαμογελώ και να ανυπομονώ.
Με κάτι που να θυμίζει και σε μένα την ίδια τη «φιλοσοφία» αυτού του blog.

Chocolate-espresso-fudge

Με ένα fudge.
Με αυτά τα υπέροχα κυβάκια.
Με υφή βελούδινη και την πιο γλυκιά επίγευση.
Με διακριτικό άρωμα καφέ γιατί ναι και αυτός έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά και την κουζίνα μου.

Chocolate-espresso-fudge

Χαμογελάστε.
Ονειρευτείτε.
Δείτε την ομορφιά παντού.
Βάλτε δυνατά τη μουσική και χορέψτε με όλο σας το είναι.
Ανακαλύψτε τις άγνωστες πτυχές του εαυτού σας.
Φερθείτε αυθόρμητα.
Στοχεύστε ψηλά και μη φοβηθείτε.
Γευτείτε… γεύσεις οικείες αλλά και άγνωστες… την ίδια τη ζωή.

Chocolate-espresso-fudge

Καλή και δημιουργική χρονιά να έχουμε!

Chocolate-espresso-fudge

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Fudge με σοκολάτα και εσπρέσο

Προετοιμασία
Μαγείρεμα
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 1 τετράγωνο πυρέξ με διαστάσεις 20×20 εκ.
Υλικά
  • 397 γραμμ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εσπρέσο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές λικέρ καφέ
  • 25 γραμμ. κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες
Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε το σκεύος μας και το στρώνουμε με λαδόκολλα, φροντίζοντας να εξέχει αρκετά περιμετρικά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε εύκολα το γλυκό.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν η σοκολάτα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Ρίχνουμε τον καφέ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
  4. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ καφέ. Ανακατεύουμε ζωηρά και αδειάζουμε το μίγμα στο σκεύος. Ισιώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
  5. Τοποθετούμε το fudge στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σταθεροποιηθεί. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το κόβουμε σε τετράγωνα σοκολατάκια.

 

 

 

 

 

http://theonewithallthetastes.com/2015/01/chocolate-espresso-fudge.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *