Γεμιστά δαμάσκηνα με σοκολάτα και φουντούκι, από τον Δημήτρη Χρονόπουλο και το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Μερίδες:για 40 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:20′
Έτοιμο σε:50′
Χρόνος αναμονής:2 ώρες

Υλικά

    • 40 μεγάλα δαμάσκηνα, αποξηραμένα

Για τη γκανάζ

    • 500γρ. σοκολάτα υγείας
    • 370ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • 30γρ. μέλι
    • 50γρ. βούτυρο 82% σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    • 60γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα

Για την επικάλυψη

  • 500γρ. σοκολάτα υγείας λιωμένη
  • 500γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Κάνετε στα δαμάσκηνα μια κάθετη τομή και τα ανοίγετε.

Ετοιμάζετε την γκανάζ: Βάζετε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί για να λιώσει. Σε μία κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι. Μόλις βράσει το μίγμα, το ρίχνετε σιγά, σιγά μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά με μαρίζ.

Αφήνετε το μίγμα να πέσει περίπου στους 40°C, προσθέτετε το βούτυρο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στη γκανάζ.

Αδειάζετε τη γκανάζ σε ένα μπολ και την αφήνετε να σταθεροποιηθεί, τόσο όσο χρειαστεί για να μπορέσετε να την πλάσετε. Όταν η γκανάζ είναι έτοιμη, με ένα κουταλάκι παίρνετε την ποσότητα που θέλετε, την πλάθετε σε μπαλάκια και γεμίζετε με αυτή τα δαμάσκηνα. Αφήνετε τα δαμάσκηνα στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά για να σταθεροποιηθούν.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη: βάζετε σε ένα μπολ τη λιωμένη σοκολάτα που έχετε αφήσει να φτάσει περίπου στους 30°C. Σε ένα μικρό ταψί απλώνετε τη ζάχαρη άχνη έτσι ώστε να έχει 2 δάχτυλα πάχος.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Επικαλύπτετε με ελάχιστη σοκολάτα το κάθε δαμάσκηνο και έπειτα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τα κυλάτε στην άχνη. Τα αφήνετε μέχρι να κρυώσει η κουβερτούρα που τα επικαλύψατε. Αν χρειαστεί, βάζετε όλο το ταψί για λίγο στο ψυγείο και έπειτα τα βγάζετε. Εάν έχουν πολύ άχνη τα τινάζετε προσεκτικά μέχρι να μείνει όση χρειάζεται.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

 

http://www.olivemagazine.gr/recipe/10775/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *