Γλειφιτζούρια με γέμιση κέικ, από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μια συνταγή για υπέροχα Χριστουγεννιάτικα Γλειφιτζούρια με γέμιση κέικ, καλυμμένα με μαύρη και λευκή σοκολάτα. Δείτε πιο κάτω το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής.Είναι λίγο χρονοβόρα και μπελαλίδικη αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη εμφάνισή τους και την απίστευτη γεύση τους. Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας, τους καλεσμένους σας, ή μπορείτε να τα προσφέρετε ως δώρα με ένα υπέροχο αμπαλάζ. 

Υλικά συνταγής

 

  • 125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
  • 100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα [τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε]
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια
  • 2 κ.γ. σπορέλαιο
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
  • ασημένιες μπιλίτσες ζαχαροπλαστικής για γαρνίρισμα [προαιρετικά] 
  • Θα χρειαστείτε επίσης:
  • 30 στικς για γλειφιτζούρια [κατά προτίμηση πλαστικά]
  • σφουγγάρι ανθοπωλείου ή αφρολέξ 

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. 
  2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά, σταδιακά, ένα τη φορά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνετε το κέικ στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ . Βγάζετε το ταψί από το φούρνο, ξεφορμάρετε το κέικ σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, κόβετε το κέικ σε κομμάτια, τα οποία βάζετε σταδιακά στο multi και τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα. Τα μεταφέρετε σε μπολ.
  4. Χτυπάτε σε μπλέντερ, ή σε μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως και αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα ψίχουλα του κέϊκ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Καλύπτετε με λαδόκολλα ένα ταψί. Παίρνετε 1 κ.σ. μείγμα, το κάνετε μπαλάκι και το τοποθετείτε στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Θα έχετε 28 μπαλάκια περίπου. Καλύπτετε το ταψί με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να κρυώσουν και σφίξουν καλά.
  6. Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος σε μπεν μαρί και ανακατεύετε ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τα κ.γ. σπορέλαιο, ανακατεύετε να ενσωματωθεί και αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί. 
  7. Παίρνετε ένα ένα τα στικς για τα γλειφιτζούρια, βυθίζετε τη μια άκρη τους στη λιωμένη σοκολάτα, τα καρφώνετε σε κάθε μπαλάκι και τα ξαναβάζετε στο ταψί, πάνω στη λαδόκολλα. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα μπαλάκια και τα αφήνετε για 5 λ να πήξει η σοκολάτα. 
  8. Μετά τα 5 λ, παίρνετε ένα ένα τα μπαλάκια κρατώντας τα από το στικ, τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα και τα “στριφογυρίζετε” να καλυφθούν καλά. Τα “τινάζετε” απαλά στο χείλος του μπολ για να φύγει η περίσσια σοκολάτα και τα καρφώνετε όρθια σε αφρολέξ ή σφουγγάρι ανθοπωλείου. Τα αφήνετε στην άκρη για 30 λ μέχρι να κρυώσει και σφίξει η σοκολάτα. 
  9. Λιώνετε καλά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, τα κομματάκια λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί. Την αφαιρείτε από το μπεν μαρί και την αφήνετε στην άκρη για 5 λ να κρυώσει ελαφρώς. Μετά τα 5 λ παίρνετε με ένα κουταλάκι μια μικρή ποσότητα και περιχύνετε τη κορυφή σε κάθε γλειφιτζούρι, επιτρέποντας να “τρέξει” προς τα κάτω απ” όλες τις πλευρές του. Πασπαλίζετε από πάνω με ασημένιες [ή άλλες επιλογής σας] μπιλίτσες και ξανακαρφώνετε στο αφρολέξ τα γλειφιτζούρια σας μέχρι να κρυώσουν και στεγνώσουν εντελώς. 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για να δείτε το video εκτέλεσης της συνταγής εδώ

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *