Γλυκές μπάρες μπισκότου με επικάλυψη σοκολάτας, από την “Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης”!

Γλυκές μπάρες μπισκότου με επικάλυψη σοκολάτας! Θα τους αντισταθείτε; 


Υλικά 


Για τις μπάρες: 


1 φλιτζάνι αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις 
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη  85 γρ. βούτυρο 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού νερό, αν χρειαστεί

 

Για την επικάλυψη σοκολάτας: 

 

2 φλιτζάνια καρύδα τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας νερό 25 γρ. βούτυρο 25 μαλακές καραμέλες βουτύρου 255 γρ. σταγόνες σοκολάτας με 70 % κακάο 

 

 

Εκτέλεση

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ο C και τοποθετείστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ορθογώνιο ταψί ψησίματος. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το νερό. Στη συνέχεια, δουλέψτε τη ζύμη με τα χέρια σας μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα. Πιέστε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πυθμένα του μπολ και μεταφέρετε την στο ταψί. Ψήστε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τη ζύμη σας να κρυώσει καλά. Απλώστε το 1 φλιτζάνι καρύδας πάνω από τη ζύμη και ψήστε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 5 λεπτά. Γεμίστε μια κατσαρόλα με νερό και τοποθετείστε από πάνω ένα μεταλλικό μπολ. Στο μπολ λιώστε το βούτυρο μαζί με τις καραμέλες, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε στο μείγμα την υπόλοιπη καρύδα και ανακατέψτε καλά. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα της καραμέλας πάνω από την κρούστα. Μεταφέρετε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις βγάλετε το ταψί από το ψυγείο κόψτε τις μπάρες σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και περιχύστε την στις μπάρες. Προσπαθήστε να καλύψετε και τις 2 μεριές από τις μπάρες με σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμες οι μπάρες, αφήστε τη σοκολάτα να κρυώσει, στη συνέχεια φυλάξτε τες σε ένα αεροστεγές δοχείο.

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/988009814544780/?type=1&theater

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *