Καραμέλες με σοκολάτα γάλακτος από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες” !
ΥΛΙΚΑ:
– 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 330 γρ. κρέμα γάλακτος
– 250 γρ. γλυκόζη
– 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
– 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
– ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι χονδρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ:
Τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κρέμα και τη γλυκόζη και βράζουμε μέχρι τους 118 βαθμούς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Αλλάζουμε σκεύος και όταν η θερμοκρασία της καραμέλας φτάσει στους 35-40 βαθμούς, προσθέτουμε το αλάτι και το βούτυρο. Απλώνουμε την καραμέλα σε τσέρκι ή σε λαδόκολλα, σε πάχος 1 εκατοστού. Αφήνουμε για αρκετές ώρες να παγώσει και να σφίξει. Κόβουμε σε μικρά ομοιόμορφα μπαστουνάκια και μετά σε κυβάκια.
TIP
Η καραμέλα είναι έτοιμη αν στέκεται μία σταγόνα καραμέλας όταν την αδειάζουμε σε ένα πιάτο, δηλαδή είναι αρκετά σφικτή.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
δείτε το video :
http://www.youtube.com/watch?v=STh3jejnYJs
http://www.glykes-alchimies.gr/?p=3663
Αφήστε μια απάντηση