VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (35 κομμάτια περίπου)

850 γρ σοκολατένιο κέικ η παντεσπάνι   τριμμένα στο μούλτι( η ότι άλλου είδους κέικ έχετε)

4 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη άγλυκο

280 ψιλοτριμμένο καρύδι

2 φακελάκια νες καφέ

1 φλιτζάνι σιρόπι:

(1,1/2 φλιτζάνια ζάχαρη+1 φλιτζάνι νερό + 1 φλούδα πορτοκαλιού βρασμένα μαζί  σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 20 λεπτά)

200 γρ βούτυρο η μαργαρίνη λιωμένη(όχι καυτή)

50 γρ καλό κονιάκ

 

 

Βάλτε σε ένα μεγάλο μπώλ το τρίμμα από το παντεσπάνι η το κέικ

Προσθέστε το κακάο, τον καφέ  και το καρύδι.

Προσθέστε το σιρόπι ,το βούτυρο και το κονιάκ.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε μια σφικτή ζύμη .

Πλάστε σε 2 μπαστούνια.

Τυλίξτε σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε τα στην κατάψυξη για 45 -60 λεπτά να σφίξουν.

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ (Για το γλάσo)

400 γρ μαύρη  κουβερτούρα 

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35%

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη

1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη

λίγη εσάνς άρωμα ρούμι (προαιρετικά)

 

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί.

Ρίξτε μέσα την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς πάνω σε χαμηλή φωτιά .

Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέστε το βούτυρο,την γλυκόζη και την εσάνς (προαιρετικά).

 

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ -ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

 100 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη σε μπαίν μαρί(προαιρετικά)

Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Κόψτε τα μπαστούνια σε φέτες πάχους περίπου ενός δακτύλου.

Βουτήξτε τα στο γλάσο και αφήστε τα πάνω σε χαρτί ψησίματος ..

Λιώστε  την λευκή σοκολάτα, προσθέστε το χρώμα  και αφού κρυώσει λίγο πρώτα

με ψιλή μύτη  κορνέ  κάντε λεπτές γραμμές από πάνω.

Φυλάξτε τις σε κρύο μέρος η στο ψυγείο.

Σερβίρετε μέσα σε καραμελόχαρτα.

 

 

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική συνταγή: Ευμορφία Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
https://koykoycook.gr/?p=25969
 
 
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *