VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Αν σας περισσέψουν μελομακάρονα αξιοποιήστε τα!
Υλικά
40 μελωμένα μελομακάρονα
4 κ.σ κακάο
200 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ (ή ότι μπισκότα θέλετε) σπασμένα με τα χέρια
1 κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
50 γρ.κονιάκ
σιρόπι (‘οτι έχετε από γλυκό κουταλιού,από το σιρόπι που περίσσεψε από τα μελομακάρονα,ότι θέλετε)


Για την επικάλυψη
400 γρ.κουβερτούρα υγείας η γάλακτος
1 κ.σ σπορέλαιο ή ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση


-Ρίχνω όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ,τα ανακατεύω καλά και προσθέτω όσο σιρόπι χρειάζεται για να έχω μια σφιχτή ζύμη που να πλάθεται και να στέκεται.
Τη χωρίζω σε 2 μπαστούνια και την τυλίγω σε ρολό μεσα σε λαδόκολα.Στρίβω τις άκρες για να σφίξω το ρολό και βάζω στην κατάψυξη.Εκέι μπορώ να το αφήσω και 3 μήνες και να κόψω καριόκες όταν τις θελήσω.Δεν κοκαλώνει και μπορω να τις κόψω σε φέτες αμέσως.
Λιώνω τη σοκολάτα και προσθέτω το λάδι.
Τις βουτάω μ ένα πηρούνι όσο είναι παγωμένες,γιατι όσο κάθονται εκτός ψύξης μαλακώνουν.
Γαρνίρω όπως θέλω.
Επίσης αντί για μελομακάρονα μπορώ να βάλω κέικ,ή παντεσπάνι.

Φωτογραφία του χρήστη Οι Λιχουδιές της Σόφης.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *