Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΥΛΙΚΑ:


1 κιλό καρύδια χοντροκοπανισμένα ή κομμένα με το μαχαίρι
½ κιλό φρυγανιά τριμμένη
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κουτ. σούπας κανελλογαρύφαλλα
3 κουτ. σούπας κακάο
1 κιλό κουβερτούρα με 1 κ.σ. σπορέλαιο

 

Εκτέλεση


Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα -εκτός από την κουβερτούρα- να πάρουν μια βράση, ανακατεύοντας. Όταν πήξει το μείγμα, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σφίξει. Το πλάθουμε σε καρυόκες ή αν θέλουμε το κάνουμε και μπαλάκια να μοιάζουν σοκολατάκια και τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε στο ψυγείο, να σφίξουν και τα τυλίγουμε με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρίν και έχοντας προσθέσει μια κουταλιά της σούπας σπορέλαιο. Τα ξαναβάζουμε στο ψυγείο και είναι έτοιμα! Διατηρούνται έως 1 μήνα! 
Καλή επιτυχία!!!

 

 

https://www.facebook.com/587739244669476/photos/a.595131880596879.1073741831.587739244669476/602957909814276/?type=1&theater

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *