DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet
Συστατικά
  • 2 συσκευασίες ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 15 μπισκότα oreo σπασμένα σε κομματάκια
  • 2 κ.σ. βούτυρο

 

Clock

25 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Ευχαριστούμε πολύ τη φίλη μας  Ξανθή Πάργα που μας εντυπωσίασε με την υπέροχη συνταγή της και που τη μοιράστηκε μαζί μας!!!!

  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε πρώτα την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το ένα ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα 20×20εκ. ή στρογγυλό διαμέτρου 20εκ. και το ισιώνουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα και στη συνέχεια σε ένα ακόμη μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το άλλο ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.
  • Αφού ομογενοποιηθούν, τραβάμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μείγμα τα θρυμματισμένα με το χέρι μπισκότα.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο το ταψάκι και ρίχνουμε το νέο μείγμα πάνω από το πρώτο με τη μαύρη σοκολάτα.
  • Αφήνουμε 4 ώρες να κρυώσει (ίσως να χρειαστεί και λίγη ώρα στην κατάψυξη για να κόβεται καλύτερα με ένα πριονωτό μαχαίρι).

 

Tip
Μπορείτε αφού παγώσει να το κόψετε σε μικρά κομμάτια και να το διατηρείτε στην κατάψυξη.
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.