Λαχταριστά σοκολατάκια με μπισκότο Digestive Αλλατίνη και γέμιση κρέμα, από τη Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης!

Για την κρούστα
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα Digestive Αλλατίνη
1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια πεκάν
55 γρ. βούτυρο, λιωμένο


Για τη γέμιση 


225 γρ. κρέμα τυριού
1/2 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσματα πορτοκαλιού
1/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγά


Για την επικάλυψη 


250 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
45 γρ. βούτυρο 


Εκτέλεση 


Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 ° C. Τοποθετείστε ένα αντικολλητικό χαρτί πάνω σε ένα μεγάλο ταψί.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά που έχετε για την κρούστα. Μόλις είναι έτοιμη πατήστε την λίγο με τα χέρια και μεταφέρετε την στο ταψί που έχετε προετοιμάσει.
Στο μίξερ, χτυπήστε την κρέμα τυριού μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά που έχετε για τη γέμιση και ανακατέψτε καλά. Μόλις είναι έτοιμη η γέμιση απλώστε την πάνω από την κρούστα.
Ψήστε για 40 σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις είναι έτοιμο το γλυκό βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Στη συνέχεια αφαιρέστε το cheese cake από το ταψί και κόψτε το σε μικρά κομμάτια (στο μέγεθος που είναι τα σοκολατάκια).
Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώστε τη σοκολάτα, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας την συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε καλά.
Απλώστε τη σοκολάτα πάνω από τα κομμάτια cheese cake που έχετε κόψει, πρέπει να καλύψετε την κορυφή και τις άκρες τους. Μόλις είναι έτοιμα όλα τα σοκολατάκια, αφήστε τα στην άκρη για 20 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1050081058337655/?type=3&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *