Λευκά και σκούρα βραχάκια αμυγδάλου, από την Μαριφάνη Ξανθάκη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά για τα λευκά  “βραχάκια”

Λευκή κουβερτούρα

1 φλιτζ.τσ. αμύγδαλα ανάλατα καβουρντισμένα

ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

1 κουτ.σ. σπορέλαιο

2 κουτ.σ. σκούρα σταφίδα αποξηραμένη

 

Υλικά για τα σκούρα “βραχάκια”

130 γρ. σκούρα κουβερτούρα

1 φλιτζ.τσ. αμύγδαλα ανάλατα ωμά

1 κουτ.σ. σπορέλαιο

ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

1/2 σφηνάκι κονιάκ

 

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

Εκτέλεση:

Λευκά:Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με το σπορέλαιο. Αφού λιώσει ρίχνουμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα αμύγδαλα, τις σταφίδες και το ξύσμα να ανακατευθούν και να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζουμε με το κουτάλι “δισκάκια”. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.

Σκούρα:Βάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγανάκι τα αμύγδαλα να καβουρντιστούν και τα “σβήνουμε” με το κονιάκ. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σκούρα σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σχηματίζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί με τον ίδιο τρόπο “δισκάκια” και τα αφήνουμε κι αυτά τα στεγνώσουν.
Αφού σταθούν τα σοκολατάκια μας τα φυλάμε σε μπολ σκεπασμένα με διαφάνεια ή αλουμινόχαρτο εντός ή εκτός ψυγείου (κατά τους χειμερινούς μήνες)..

Καλή σας απόλαυση!!!

https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2014/12/blog-post_26.html

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *