Λευκό σοκολατάκι με λεμόνι από τον Στέλιο Παρλιάρο και τις “Γλυκές Αλχημείες”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡTΖΙΠΑΝ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:

70 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
ξύσμα από ½ λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
350 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:

200 γρ. λευκή κουβερτούρα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίχνουμε στο μπλέντερ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου και φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα (μάρτζιπαν). Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας χρησιμοποιούμε λίγη άχνη. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η θερμοκρασία της πέσει στους 29-30ο C. Βουτάμε τα μπαλάκια μέσα στη σοκολάτα, τα ρολλάρουμε με τις παλάμες μας και τα ρίχνουμε μέσα στην άχνη.

 
Δείτε το βίντεο εδώ:http://www.glykes-alchimies.gr/?p=1228

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *