Τρούφες γάλακτος με μπισκότα- Milk and Cookie Truffles, by Akis and akispetretzikis.com!

Συστατικά

  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Για επικάλυψη

  • κακάο
  • τρούφες πολύχρωμες
  • καρύδα τριμμένη
Clock

20 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

20-25
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με μια σπάτουλα.
  • Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα 75 γρ. μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα.
  • Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.
  • Φοράμε γάντια μίας χρήσης , βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
  • Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.
  • Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.

 

http://akispetretzikis.com/el/categories/keik-mpiskota/troyfes-galaktos-me-mpiskota

 

 

Ingredients

  • 1 can condensed milk
  • 50 g butter
  • 150 g graham crackers or digestive cookies
  • 150 g dark chocolate couverture

For coating:

  • cocoa powder
  • multi-colored sprinkles
  • grated coconut

 

Clock

20 minutes
Preparation Time
Shares

20-25
Portion(s)
Difficulty

1
Difficulty
Method
  • Heat the condensed milk in a small saucepan over low heat. Add the butter and heat over medium heat.
  • Stir with a spatula until the butter melts and the butter is completely incorporated in the condensed milk.
  • Remove from heat and add the chocolate (finely chopped). Stir until the chocolate melts.
  • In a food processor, add 75 g of graham crackers. Process until they are completely broken down, like dust.
  • Add to the chocolate mixture and stir again with a spatula.
  • Set aside for 5 minutes. Then, crumble the remaining 75 g of graham crackers with your hands and add them to the mixture.
  • Stir to combine.
  • Transfer mixture to a bowl. Cover with plastic wrap. Refrigerate bowl until the mixture is completely chilled.
  • Once you have chosen your coatings, add each coating to a separate small bowl.
  • Wear disposable gloves. Remove mixture from refrigerator. Begin molding mixture into small balls the size of walnuts.
  • Dip each little ball into a bowl to coat.
  • If you do not serve the truffles immediately, refrigerate until you are ready to serve them.

 

http://akispetretzikis.com/en/categories/keik-mpiskota/troyfes-galaktos-me-mpiskota

 

Milk and Cookie Truffles

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *