Creta Carob
Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
Χρόνος ψησίματος0 Λεπτά
ΜερίδεςΓια 10 άτομα
Βαθμός δυσκολίαςΒαθμός δυσκολίας
Υλικά:

·      300γρ. κουβερτούρα NESTLÉ DESSERT ψιλοκομμένη (μπορείτε να βάλετε και την 65% κακάο)

·      200γρ. ταχίνι

·      100γρ. μέλι

·      50γρ. φυστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα

Εκτέλεση:
  • Πάρτε 1 φόρμα σιλικόνης στρογγυλή ή ορθογώνια (12 θέσεων) για μεγάλα σοκολατάκια
  • Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Με ένα πινέλο αλείψτε τα τοιχώματα και τον πάτο της κάθε θέσης με τη λιωμένη κουβερτούρα και βάλτε τη στο ψυγείο να παγώσει.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ταχίνι, το μέλι και τα καβουρδισμένα φυστίκια Αιγίνης τα οποία έχετε συνθλίψει και αφήστε στην άκρη. Μην το ανακατέψετε πολύ γιατί θα σφίξει.
  • Μόλις παγώσει με ένα κουτάλι βάλτε τη γέμιση σε κάθε φόρμα και ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα για να επικαλυφθεί.
  • Παγώστε στο ψυγείο πριν σερβίρετε.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/nistisima-sokolatakia-me-taxini

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *