Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Η ιδανική νηστίσιμη συνταγή για σοκολατένιες «λιγούρες» και η κατάλληλη συντροφιά του απογευματινού σου καφέ.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 280 γρ. κουβερτούρα, τουλάχιστον 70% περιεκτικότητας σε κακάο
  • 3 κ.τ. λάδι καρύδας
  • 1 φλυτζ. γάλα καρύδας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Έξτρα λευκή σοκολάτα και κουβερτούρα για επικάλυψη.

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ξεκινάμε κόβοντας την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
  • Τοποθετούμε την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να σιγοβράσει.
  • Έπειτα ρίχνουμε το ζεστό γάλα καρύδας πάνω από την κουβερτούρα και το λάδι καρύδας που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα. Δεν ανακατεύουμε έντονα για να μην «κόψει» η σοκολάτα.
  • Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε ελαφρά το ανακάτεμα.
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές σκεύος και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να γίνει σταθερό και συμπαγές.
  • Χρησιμοποιώντας μία στρογγυλή σέσουλα φτιάχνουμε μπαλάκια σοκολάτας.
  • Πλάθουμε το κάθε μπαλάκι στα χέρια μας για να μαλακώσει λίγο.
  • Καλύπτουμε τα τρουφάκια με κουβερτούρα ή λευκή σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε αεροστεγές σκεύος στο ψυγείο. Μπορούν να διατηρηθούν 1 εβδομάδα στο ψυγείο και έως 3 μήνες στην κατάψυξη.

 

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=vegan-chocolate-truffles

 

 

 

DSC_0664

 

VEGAN CHOCOLATE TRUFFLES

A vegan recipe ideal for chocolate munchies and the best companion of your afternoon coffee.

 

INGREDIENTS

  • 280 g. dark chocolate, 70% cacao content or higher
  • 3 tablespoons coconut oil
  • 1 cup coconut milk
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • Extra white and dark chocolate for coating

INSTRUCTIONS

  • Start by cutting the chocolate into small pieces.
  • Place the chocolate and coconut oil in a medium bowl and set it aside.
  • Heat the coconut milk in a small saucepan over medium heat until simmering.
  • Then, pour the coconut milk over the chocolate and coconut oil, and stir ever-so-gently with a rubber spatula to combine. Don’t mix vigorously or the chocolate will get grainy.
  • Add the vanilla extract and stir to incorporate.
  • Transfer the chocolate mixture to a sealed container and chill in the fridge until solid (at least 4 hours).
  • Using a small melon baller or disher, scoop out balls of chocolate.
  • Roll each ball of chocolate between your palms to form a smooth ball.
  • Coat each truffle in dark or white chocolate and keep in an airtight container for a week in the fridge, or about three months in the freezer.

http://coolartisan.net/?recipe-post=vegan-chocolate-truffles

 

 

 

DSC_0654

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *