Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με χαλβά & φιστίκι Αιγίνης, από την Μαριλού Παντάκη και το madameginger.com!
Γλυκές μπουκιές για τις ημέρες της νηστείας!
- Words | Recipe | Food Styling: Μαριλού Παντάκη
- Photography: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Νηστίσιμα τρουφάκια σοκολάτας με Μακεδονικό χαλβά & φιστίκι Αιγίνης
- Μερίδες: 20-25 τρουφάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 3 ώρες
Υλικά
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 130 ml γάλα καρύδας
- 30 γρ. Mακεδονικό Tαχίνι
- 170 γρ. Μακεδονικός Χαλβάς με γεύση Βανίλια
- κακάο
- φιστίκι Αιγίνης κοπανισμένο
Εκτέλεση
1) Βάζουμε την κουβερτούρα σε ανοξείδωτο μπολ. Περνάμε το κακάο απο σίτα και το βάζουμε σε μπολ. Σε άλλο μπολ βάζουμε το κοπανισμένο φιστίκι Αιγίνης.
2) Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, προσέχοντας να μην καεί. Λίγο πριν βράσει, το αποσύρουμε απο τη φωτιά και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Περιμένουμε 20-30 δευτερόλεπτα να ζεσταθεί η σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές, λείο σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο Μακεδονικό Χαλβά με γεύση Βανίλια και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
3) Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο-λίγο από το μείγμα και πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μισά τα βουτάμε στο κακάο και τα άλλα μισά στο φυστίκι Αιγίνης, μέχρι να καλυφθεί η επιφάνειά τους. Τα τοποθετούμε σε πιάτο περασμένο με λαδόκολλα. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Αφήστε μια απάντηση