Νηστίσιμες καριόκες, από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το “The one with the tastes”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Προετοιμασία
Μαγείρεμα
 
Συνολικός χρόνος
Μερίδες: 15 μεγάλες καριόκες

Υλικά

  • Για το σιρόπι:
  • 100 ml νερό
  • 110 γραμμ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
  • Για τις καριόκες:
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα
  • 100 γραμμ. υποβρύχιο με γεύση βανίλια
  • 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
  • 150 γραμμ. τριμμένη φρυγανιά
  • 200 γραμμ. καρυδόψιχα, τριμμένη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • Για την επικάλυψη:
  • 600 γραμμ. κουβερτούρα
 kariokes-5

Εκτέλεση

  1. Για το σιρόπι, σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 10’ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε να κρυώσουν, προσθέτουμε το ποτό και ανακατεύουμε.
  2. Για τις καριόκες, λιώνουμε την κουβερτούρα και το υποβρύχιο σε μπεν μαρί.
  3. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει αρκετά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά την τριμμένη φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το κακάο, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  5. Προσθέτουμε το κρύο σιρόπι και το μίγμα κουβερτούρας και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ), μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
  6. Το αφήνουμε για 20’ να κρυώσει και να πήξει ελαφρά.
  7. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και τοποθετούμε πάνω του το μίγμα. Τυλίγουμε και με τις παλάμες μας πλάθουμε το μίγμα σε ρολό.
  8. Το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, μέχρι να σφίξει καλά.
  9. Την επόμενη μέρα, βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο, το ξετυλίγουμε από τη λαδόκολλα και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε χοντρές φέτες, πάχους 1 εκ.
  10. Λιώνουμε τα 600 γραμμ. κουβερτούρας σε μπεν μαρί. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά.
  11. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  12. Παίρνουμε ένα καλαμάκι για σουβλάκι και το περνάμε προσεκτικά κατά μήκος μιας καριόκας. Κρατώντας με το χέρι το καλαμάκι, βυθίζουμε την καριόκα στη λιωμένη κουβερτούρα, αφήνουμε να στάξει η περιττή ποσότητα και ξαπλώνουμε την καριόκα στη λαδόκολλα του ταψιού.
  13. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι καριόκες και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 5-6 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η επικάλυψη σοκολάτας.
  14. Τις διατηρούμε στο ψυγείο, σε κλειστό δοχείο.

 

http://theonewithallthetastes.com/2017/03/kariokes.html

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

kariokes-2

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *