Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Σοκολάτα..και καρύδια μας κάνουν καριόκες!!! Ακόμα πιο υγιεινές αφού δεν περιέχουν βούτυρο, είναι και νηστίσιμες!

Υλικά :

200 γραμ.ζάχαρη
200 γρμ.νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
250 γραμ.καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γραμ.φρυγανιά

Για την επικάλυψη
500 γραμ.κουβερτούρα λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τα 4 πρώτα υλικά τα βάζουμε σε κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει βράση. Το βγάζουμε από την εστία. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ, καρύδι, φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.

Είτε ανοίγουμε την ζύμη σε χοντρό φύλλο ή κόβουμε καριόκες με κουπ – πατ, είτε κάνουμε την ζύμη ρολό όπως το μωσαϊκό και αφού παγώσει το κόβουμε φέτες.

Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά. Τις τυλίγουμε σε χαρτάκια. Τις διατηρούμε σε δροσερό σημείο (όχι ψυγείο).

Μαγειρική Πανδαισία

 

 

http://mageirikipandaisia.wordpress.com/2012/11/13/καρκιοκεσ/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *