Νηστίσιμες Τρούφες με χουρμάδες από την Amande, και τις Συνταγές της Παρέας!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. ξηρούς καρπούς (όπως αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια κ.α.)
  • 1 φλ. χουρμάδες medjool, χωρίς το κουκούτσι
  • 1/2 φλ. σκόνη κακάο άγλυκο
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • χυμός από μισό πορτοκάλι

Για την επικάλυψη:

  • 1/2 φλ. σκόνη κακάο άγλυκο
Φτιάχνει: 15-20 τρουφάκια

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Αλέθουμε στο μπλέντερ τους ξηρούς καρπούς μέχρι να γίνουν σκόνη.

Βήμα 2

2) Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά

Βήμα 3

3) και αλέθουμε ξανά μέχρι το μίγμα μας να μοιάζει σαν υγρή ζύμη.

Βήμα 4

4) Πλάθουμε, με βρεγμένα χέρια, σε μπαλίτσες

Βήμα 5

5) και περνάμε τα τρουφάκια από το κακάο.

Βήμα 6

6) Τα βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν. Διατηρούνται για 3-4 μέρες, μπορείτε να τα αφήσετε και σε θερμοκρασία δωματίου αλλά είναι προτιμότερο να διατηρηθούν στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.  Μπορείτε επίσης να βάλετε διάφορους ξηρούς καρπούς στο μίγμα ή μόνο ένα είδος.

 

http://www.sintagespareas.gr/sintages/troufes-me-xourmades.html



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *