Bolero-Biodiet

Χρόνος: 20 λ + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους

 

Σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα, καρύδια και ινδοκάρυδο… Η πιο λαχταριστή σοκολατένια μπουκιά που κανένας δεν μπορεί να της αντισταθεί. Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους, συνταγή της Χρ. Παραδείση για να απολαύσετε ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Δοκιμάστε τα!!!

Υλικά συνταγής

  • 150 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας ημίγλυκη, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού χοντροκομμένα καρύδια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • ινδοκάρυδο τριμμένο και προαιρετικά και τρούφα σοκολάτας για επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μπεν μαρί τα κομμάτια σοκολάτας, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η κουβερτούρα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Φροντίζετε το νερό στο μπεν μαρί να σιγοβράζει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και να μην ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα.
  2. Αποσύρετε το μείγμα από το μπεν μαρί, το αφήνετε στην άκρη και μόλις χλιαρίνει προσθέτετε τα καρύδια, το ινδοκάρυδο και τη βανίλια και ανακατεύετε με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και πήξει.
  3. Στη συνέχεια τα πλάθετε σε μπαλάκια, μεγέθους επιλογής σας, και τα τυλίγετε σε τριμμένο ινδοκάρυδο ή (προαιρετικά) κάποια από αυτά και σε σοκολατένια τρούφα. Για να κολλήσει το ινδοκάρυδο και η τρούφα στα μπαλάκια υγραίνετε τα χέρια σας με κονιάκ όταν τα πλάθετε. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

 

https://www.sintayes.gr/syntages/panefkola-sokolatenia-troufakia-karydia-ke-indokarydo/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *