Πατέ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 100 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
  • 50 γρ. πορτοκάλι γλασέ, ψιλοκομμένο (προαιρετικό)
  • 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • κακάο για πασπάλισμα

 

 

Μερίδες: 12-14, Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 2-3 ώρες

Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στους 160°C μέχρι να ροδίσουν (περίπου 10 λεπτά). Αφήνουμε να κρυώσουν και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ με το πορτοκάλι γλασέ (αν το βάλουμε). Τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε κι αυτά στους ξηρούς καρπούς. Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα μεταλλικό μπολ χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη ζάχαρη με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Έπειτα στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί και χτυπάμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι τα αυγά να φουσκώσουν και να δέσουν. Αποσύρουμε και τα αδειάζουμε στο μείγμα της σοκολάτας. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα το ρίχνουμε στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν με τη σοκολάτα και αδειάζουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει πάνω σε λαδόκολλα. Απλώνουμε το μείγμα σε όλο το τσέρκι, καλύπτουμε την επιφάνειά του με λαδόκολλα και πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνει συμπαγές και ίσιο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σκληρύνει το πατέ. Ξεφορμάρουμε ξεκολλώντας το γλυκό από τα τοιχώματα του σκεύους με ένα μαχαίρι, το κόβουμε σε 12-14 κομμάτια, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

 

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/diafora/pate-sokolatas-me-xirous-karpous/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *