“Σοκολάτα αγάπη μου”, σε νηστίσιμη έκδοση από την Λίτσα Ζαρίφη και το dairy-free.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Σοκολάτα αγάπη μου.. ????

Μία πανεύκολη συνταγή για λαχταριστή σπιτική σοκολάτα!

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συνταγή: Litsa Zarifi

Μερίδες: 10-12

Υλικά

  • 3 κουτ. σούπας ή 45 γρ. λάδι καρύδας, λιωμένο, σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 κούπας ή 22,5 γρ. κακάο
  • 3-6 κουτ. γλυκού άχνη ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε τη σοκολάτα) ή ζάχαρη καρύδας σε μορφή πούδρας
  • 1/8 κουτ. γλυκού ή 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Οδηγίες παρασκευής

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και ρίχνουμε σταδιακά το λάδι καρύδας, 1 κουταλιά τη φορά, μέχρι να ενώθουν καλά τα δύο υλικά μεταξύ τους.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  3. Ξύνουμε τον πάτο και τα τοιχώματα του μπολ ώστε όλα τα υλικά να γίνουν μια ρευστή μάζα ρευστή σα σούπα. Δεν θέλουμε να μείνουν κόκκοι κακάο ή ζάχαρης στο μπολ.
  4. Τοποθετούμε το μίγμα σε 1 μακρόστενο ταψάκι σιλικόνης 22×10 εκ. (loaf pan) ή σε ένα μικρό πυρέξ όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  5. Αφήνουμε το μίγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, 30 λεπτά περίπου, και το βάζουμε στο ψυγείο (στο δυνατότερο σημείο του ψυγείου) όπου και διατηρούμε τη σοκολάτα.
  6. Μόλις παγώσει κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.

Σημειώσεις

Όταν το μίγμα είναι ακόμη ρευστό μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, σταφίδες κλπ.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *