Σοκολάτα με άθερμο πετιμέζι Καραγγελή, από το Γλυκοπλαστείο Νεανικόν, neanikon.gr!

Αν θυμάστε, δύο εβδομάδες πριν είχαμε γλυκάνει μια τούρτα σοκολάτα με ένα άθερμο πετιμέζι που είχα ανακαλύψει τυχαία σε ένα μπακάλικο στα Πετράλωνα.

rawpetimezichocolate3

Το συγκεκριμένο πετιμέζι μου έκανε τόσο θετική εντύπωση που αποφάσισα να συγχαρώ τον παραγωγό του κύριο Καραγγελή για το άριστο προϊόν του. Η ανταπόκριση του ήταν άμεση. Αναδημοσίευσε την ανάρτηση μου στην σελίδα του στο facebook και μου χάρισε πετιμέζι για να το αξιοποιήσω σε επόμενά μου γλυκά!

rawpetimezichocolate1Το σιρόπι αυτό, χάρη στην άθερμη επεξεργασία του, διατηρεί στο μέγιστο τη θρεπτική αξία και το άρωμα του σταφυλιού. Με το που το παρέλαβα, έβαλα μπρος για μία ξεχωριστή ωμοφαγική μπάρα σοκολάτας! Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σκέφτηκα!!

Θα χρειαστούμε:

70 γρ ακατέργαστο βούτυρο κακάο (ωμό)

23 γρ σκόνη κακάο (ωμό)

23 γρ χαρουπάλευρο (ωμό)

2 κουταλιές άθερμο πετιμέζι Καραγγελή

Προαιρετικά:

2 κουταλιές σταφίδες

Σποράκια από μία φυσική βανίλια

1/8 κουταλάκι του γλυκού ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη λεβάντα

Από εργαλεία:

τετράγωνο τσέρκι διαστάσεων 12 χ 12 εκ.

κόσκινο (βολεύει το μηχανικό με τη λαβή)

H συνταγή της χειροποίητης σοκολάτας απαιτεί οργάνωση και ετοιμότητα. Τοποθετούμε το τσέρκι μας πάνω σε μία λαδόκολλα και στη συνέχεια συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο. Ενώνουμε το κακάο με το χαρουπάλευρο, θρυμματίζουμε ελαφρά το βούτυρο κακάο και εξάγουμε από την βανίλια τα σποράκια της.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά και από πάνω της εφαρμόζουμε ένα ανοξείδωτο μπολ (μπεν μαρί). Ρίχνουμε αρχικά το βούτυρο κακάο. Ανακατεύουμε και υπομονετικά περιμένουμε να λιώσει (μην ανεβάσετε τη θερμοκρασία, θέλουμε να παραμείνει χαμηλή, περίπου 40 oC). Μόλις λιώσει ρίχνουμε σιγά σιγά το πετιμέζι και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε την βανίλια, την λεβάντα και το αλάτι. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, κοσκινίζουμε το κακάο και το χαρουπάλευρο μέσα στο υγρό μας. Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στο τσέρκι. Περιμένουμε λίγα λεπτά και τοποθετούμε μία – μία τις σταφίδες. Σε καμιά ώρα θα έχει πήξει, την ξεφορμάρουμε και τη γευόμαστε :-)

rawpetimezichocolate4

rawpetimezichocolate2

Progress photos με την παραπάνω διαδικασία θα βρείτε στο postχειροποίητη σοκολάτα καθώς και στο guest post του Νεανικόν στο Greek Nutrition.

http://www.neanikon.gr/rawchocolatewithpetimezi/

https://www.facebook.com/pages/%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%A0%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%B6%CE%B9-%CE%9A%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AE/283938388421887

http://www.karagelis.gr/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *