Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Χρόνος: 20 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Σοκολατάκια αμυγδάλου με σοκολάτα γάλακτος, καλυμμένα με σοκολάτα κουβερτούρας. Μια πανεύκολη συνταγή για υπέροχα σοκολατάκια με  δύο ειδών σοκολάτες για τους λάτρεις της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

 

  • 500 γρ. αμύγδαλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Αν δεν έχετε αγοράσει έτοιμα αμύγδαλα ασπρισμένα και ψημένα, ξεφλουδείστε τα αμύγδαλα [βλέπε τον εύκολο τρόπο εδώ] και ψήστε τα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν [προσοχή μην τα κάψετε] και αφήστε τα να κρυώσουν.
  2.  Λιώστε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί, μόλις λιώσει προσθέτετε τα αμύγδαλα και ανακατεύετε απαλά.
  3. Πάρτε με ένα κουτάλι μια ποσότητα από το μείγμα και αδειάστε το σε λαδόκολα την οποία έχετε τοποθετήσει σε επιφάνεια [ταψί, δίσκο, σερβιρίσματος κ.λ.π.] που χωράει στο ψυγείο σας.
  4. Τοποθετείστε τα σοκολατάκια στο ψυγείο να κρυώσουν για  1/2 ώρα  περίπου.
  5. Λιώστε τη κουβερτούρα μπεν μαρί. Βγάλτε τα κρύα σοκολατάκια από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, βυθίστε τα ένα ένα στη κουβερτούρα να επικαλυφθούν καλά.
  6. Στραγγίστε τα και τοποθετείστε τα πάλι στην ίδια λαδόκολα και πάλι στο ψυγείο.

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatakia-amigdalou-double-chocolate/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *