Bolero-Biodiet

 Αυτά τα Fudge σοκολατάκια στιγμής θα σας ενθουσιάσουν με την ευκολία και την γεύση τους.

Συνταγή εύκολη, γρήγορη, γευστική, απλή τι άλλο να σας πώ.  Απλά φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε…

 Συστατικά:

340 γρ. κουβερτούρα 55%

1 κουτάκι ζαχαρούχο περίπου 400 γρ.

30 γρ. κρύο βούτυρο

1 σφινάκι περίπου 20 ml λικέρ που σας αρέσει

100 γρ. ξηρούς καρπούς ή σταφίδα σουλτανίνα, ή ράσμπερυ

Το λικέρ και τους ξηρούς καρπούς δεν είναι απαραίτητο να μπουν ειδικά αν έχετε παιδιά που θα τα καταναλώσουν και μάλιστα εν ριπή οφθαλμού !

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε μέσα το ζαχαρούχο και την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια για να λιώσει εύκολα.

Ανάβουμε σε χαμηλή φωτιά και με μία μαρίζ ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και να λιώσουν.

Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κατεβάζουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Τώρα μπορείτε να ρίξετε και το λικέρ και να ανακατέψετε καλά.

Αν θέλουμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς ή κάτι άλλο η στιγμή έφτασε.

Εγώ στο συγκεκριμένο έβαλα λικέρ μανταρίνι που πιστεύω οτι όπως και το πορτοκάλι συνδιάζετε γευστικά με την σοκολάτα.

 

Σε ένα ταψάκι 30Χ20 περίπου βάζουμε χαρτί ψησίματος και ρίχνουμε μέσα το ζεστό μείγμα της σοκολάτας.

Απλώνουμε με την μαρίζ να πάει παντού ομοιόμορφα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα βράδυ περίπου.

 

 

Την επόμενη βγάζουμε από το ταψί και κόβουμε σε κομματάκια τετράγωνα 1,5Χ1,5 εκατοστά

Για να μην σας κολλάνε στα χέρια μπορείτε να τα σκονίσετε με μια δυο κουταλιές κακάο και να τα αποθηκεύσετε μετά.

 

Τα σοκολατάκια σας είναι έτοιμα και από εδώ και πέρα είναι δικό σας θέμα πως θα τα στολίσετε ή σε τι κουτί θα τα βάλετε για να τα δωρίσετε.

 

Καλή σας απόλαυση!

Giorgio

http://www.gourmed.gr/syntages/oles-oi-syntages/sokolatakia-fudge-eykola-kai-geystika

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *