Σοκολατάκια με δαμάσκηνο και μάρτζιπαν, από την Σόφη Τσιώπου και τις “Λιχουδιές της Σόφης”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Πανεύκολα και πεντανόστιμα!
ΥΛΙΚΑ
30 Αποξηραμένα δαμάσκηνα
150 γρ.πάστα αμυγδάλου (marzipan) έτοιμη ή σπιτική (εγώ αυτή τη φορά έβαλα έτοιμη)
1/2 κούπα κονιάκ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ


150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
150 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.σ σπορέλαιο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ


100 γρ.αμύγδαλα λευκά
100 γρ.άχνη ζάχαρη
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο και 1 κ.σ νερό περίπου
η 1 κ.σ ανθόνερο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


-Για να κάνω την πάστα αμυγδάλου τρίβω στο μούλτι τα αμύγδαλα μαζί με την άχνη σε σκόνη.Προσθέτω σταγόνα σταγόνα το νερό ή το ανθόνερο μέχρι να μπορεί να ζυμωθεί χωρίς να κολλάει πολύ.
Βάζω από βραδύς ή τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν με το κονιάκ.Τα στραγγίζω και πλάθω 30 μικρά μπαλάκια από το μαρτζιπαν.
Σε κάθε δαμάσκηνο βάζω από ένα μπαλάκι μαρτζιπαν και αφού τα γεμίσω όλα,λιώνω τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και ρίχνω και το λάδι και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας βουτάω τα δαμάσκηνα και τα τυλίγω στη σοκολάτα.
Τα τοποθετώ σε επιφάνεια με λαδόκολα να στεγνώσει η σοκολάτα ή κατευθείαν στο ψυγείο.
Για να γαρνίρω έλιωσα λίγη λευκή σοκολάτα και έριξα από πάνω!

 

CHOC
"ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ ΚΑΙ ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ!!!
Πανεύκολα και πεντανόστιμα!
ΥΛΙΚΑ
30 Αποξηραμένα δαμάσκηνα 
150 γρ.πάστα αμυγδάλου (marzipan) έτοιμη ή σπιτική (εγώ αυτή τη φορά έβαλα έτοιμη)
1/2 κούπα κονιάκ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
150 σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
1 κ.σ σπορέλαιο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ
100 γρ.αμύγδαλα λευκά
100 γρ.άχνη ζάχαρη
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο και 1 κ.σ νερό περίπου 
η 1 κ.σ ανθόνερο
-Για να κάνω την πάστα αμυγδάλου τρίβω στο μούλτι τα αμύγδαλα μαζί με την άχνη σε σκόνη.Προσθέτω σταγόνα σταγόνα το νερό ή το ανθόνερο μέχρι να μπορεί να ζυμωθεί χωρίς να κολλάει πολύ.
Βάζω από βραδύς ή τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τα δαμάσκηνα να μουλιάσουν με το κονιάκ.Τα στραγγίζω και πλάθω 30 μικρά μπαλάκια από το μαρτζιπαν.
Σε κάθε δαμάσκηνο βάζω από ένα μπαλάκι μαρτζιπαν και αφού τα γεμίσω όλα,λιώνω τις σοκολάτες σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και ρίχνω και το λάδι και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας βουτάω τα δαμάσκηνα και τα τυλίγω στη σοκολάτα.
Τα τοποθετώ σε επιφάνεια με λαδόκολα να στεγνώσει η σοκολάτα ή κατευθείαν στο ψυγείο.
Για να γαρνίρω έλιωσα λίγη λευκή σοκολάτα και έριξα από πάνω!"
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *