Σοκολατάκια με κεράσι και φιστίκια Αιγίνης από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!

Ξεχωριστές και μοναδικές μπάρες σοκολάτας που θυμίζουν πολύ το μαμαδίστικο σαλάμι αλλά αυτή τη φορά εμπλουτισμένο με φιστίκια Αιγίνης και κερασάκια κατακόκκινα γλασέ!

Χρόνος προετοιμασίας:15 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:0 λεπ.
Χρόνος αναμονής:
4 ώρ.
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Κόστος:10€,

ΥΛΙΚΑ

Για 2 Δωδεκάδες

Για τη συνταγή

  • 275 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 3/4 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 4 κουτ. σουπ. μέλι
  • 2 κουτ. σουπ. ρούμι ή κονιάκ
  • 3 κουτ. σουπ. δημητριακά με ρύζι
  • 1 1/2 φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης
  • 1 φλιτζάνι κερασάκια γλασέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό κατά τα 2/3 και την βάζετε να βράσει. Εφαρμόζετε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιας διαμέτρου, το οποίο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό. Ρίχνετε στο μπολ τη σοκολάτα, το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν.

2. Προσθέτετε τα δημητριακά, τα φιστίκια και τα κερασάκια και ανακατεύετε. Στρώνετε μια τετράγωνη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί αδειάζετε το μείγμα, το τοποθετείτε στο ψυγείο 4-5 ώρες στο ψυγείο. Κόβετε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να αντιαταστήσετε τα φιστίκια με καρύδια και τα κερασάκια με κράνμπερις.

http://mirsini.gr/new/sintages/glika/sokolata/recipe/1075

sokolatakia-kerasi-fistiki_top

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *