Viap-Mentel(choco, Dec/2018)
ISOSTEVIA(dark chocolate)
RITO'S FOOD (GIF)

Υλικά

  • 250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
  • 250 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 50 γρ. μαύρο ρούμι
  • τρούφα για επικάλυψη

 

 

Βάρος: 600 γρ., Προετοιμασία – Αναμονή: 1 ώρα

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί*. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και την ανακατεύουμε καλά με το ταχίνι και τη γλυκόζη. Τέλος, προσθέτουμε το ρούμι. Αφήνουμε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να σφίξει και να γίνει ένα πηχτό μείγμα που πλάθεται. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε μέσα σε τρούφα έτσι ώστε να καλυφθούν γύρω-γύρω. Τα διατηρούμε εκτός ψυγείο, σε δροσερό σημείο του σπιτιού.

Για να φτιάξουμε μπεν μαρί, βράζουμε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά ώστε να μην πιτσιλάει το νερό, και στερεώνουμε πάνω στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό μπολ. Αυτό δεν θα πρέπει να ακουμπάει στο νερό. Ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *