Σοκολατάκια με ζαχαρωμένα άνθη, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
  • ζαχαρωμένα ροδοπέταλα και βιολέτες (βρίσκουμε σε καταστήματα με ξηρούς καρπούς και ζαχαρώδη προϊόντα

 

Βάρος: 200 γρ., Προετοιμασία: 50΄, Αναμονή: τουλάχιστον 1 ώρα

Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί προσέχοντας να μην πέσουν σταγόνες νερού ή υδρατμοί γιατί κάτι τέτοιο την καταστρέφει. Εναλλακτικά, τη λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Αδειάζουμε τα ¾ της λιωμένης σοκολάτας σε άλλο σκεύος ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ (κυκλικά και οριζόντια), έως ότου η θερμοκρασία πέσει στους 27°C. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής δοκιμάσουμε λίγη σοκολάτα στα χείλη μας, όπως κάνουμε για τον πυρετό, για να διαπιστώσουμε εάν είναι κρύα. Αδειάζουμε το υπόλοιπο ¼ της σοκολάτας (που θα είναι πιο ζεστό) μέσα στην κρύα σοκολάτα και ανακατεύουμε με τον ίδιο τρόπο έως ότου η θερμοκρασία φτάσει στους 30°C-31°C (δοκιμάζουμε και πάλι στα χείλη και αυτή τη φορά πρέπει η σοκολάτα να είναι χλιαρή). Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε μια καλή ομογενοποίηση του βουτυροκάου με τα στερεά της σοκολάτας και έτσι όταν η κουβερτούρα θα κρυώσει, δεν θα γίνει θαμπή.

Σπάμε τα ζαχαρωμένα λουλούδια σε μικρότερα κομμάτια στο γουδί. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από τη σοκολάτα και τις ρίχνουμε σε μια λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους. Κάθε κουταλιά σοκολάτας θα απλώνεται καθώς πέφτει και θα σχηματίζεται ένας λεπτός δίσκος. Από πάνω τους σκορπίζουμε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα ή τις βιολέτες, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με μια ακόμα λαδόκολλα και με τον πάτο ενός ποτηριού πιέζουμε ελαφρώς την κάθε κουταλιά έτσι ώστε να βυθιστούν τα λουλούδια στη σοκολάτα και ο δίσκος να γίνει επίπεδος. Αφήνουμε σε δροσερό περιβάλλον, όχι στο ψυγείο, για 1 ώρα τουλάχιστον και ξεκολλάμε τις λαδόκολλες. Διατηρούμε τα σοκολατάκια σε ξηρό και ψυχρό περιβάλλον, όχι στο ψυγείο.

 

http://www.steliosparliaros.gr/sokolata/sokolatakia-kerasmata/sokolatakia-me-zaxaromena-anthi/

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *