Σοκολατάκια πραλίνας (Ferrero Rocher), από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και τις “Συνταγές Πάνος”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Σπιτικά σοκολατάκια πραλίνας, με ολόκληρο φουντούκι. Τύπου Ferrero Rocher. Ένα υπέροχο σοκολατάκι φτιαγμένο από μένα για τα Χριστούγεννα, και για όλες τις γιορτές.
Υλικά:

Για τη πραλίνα φουντουκιού:
200 γρμ. φουντούκια, άσπρα χωρίς την λεπτή φλούδα
120 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρμ. μπισκότο γκοφρέτας, ή βάφλας
80 γρμ. κουβερτούρα λιωμένη

Για την γέμιση:
περίπου 40 φουντούκια ολόκληρα, άσπρα χωρίς την λεπτή φλούδα

Για την επικάλυψη:
150 γρμ. φιστίκι Αιγίνης ωμά, και αμύγδαλα ανακατεμένα

350 γρμ. περίπου, σοκολάτα κουβερτούρα 35% – 55% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτ. γλ. ουίσκι

Εκτέλεση:

Πραλίνα:
1. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, έτσι ώστε να αρχίσει να καραμελώνει. Όταν πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, ρίχνουμε τα φουντούκια, αφού προηγουμένως τα έχουμε ζεστάνει στο φούρνο ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να είναι ζεστά όταν πέσουν στην καραμέλα. Ανακατεύουμε γρήγορα ώστε να ανακατευτούν καλά με την καραμέλα. Προσοχή να μη μείνουν πολύ και πικρίσει η καραμέλα.
2. Τα απλώνουμε αμέσως σε μια λαδόκολλα ή σε μια επιφάνεια σιλικόνης και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
3. Τα σπάμε σε κομμάτια, και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, τόσο ώστε να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. (θέλει αρκετό χτύπημα για να γίνουν κρέμα)
4. θρυμματίζουμε με το χέρι τη γκοφρέτα σε ψίχουλα.
5. βάζουμε τα φιστίκια και τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα ψιλοκόβουμε.
6. Ανακατεύουμε την πραλίνα, την γκοφρέτα, και την λιωμένη κουβερτούρα καλά. Τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψηξη για 15-20 λεπτά.

Ολοκλήρωση:
1. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από την πραλίνα, (περίπου τρεις φορές τον όγκο ενός φουντουκιού, την πλάθουμε μπαλάκι, και την πατάμε να ανοίξει σε φύλλο, τόσο, ώστε να χωρέσει και να καλύψει μέσα το φουντούκι. Βάζουμε ένα φουντούκι μέσα, και το κλείνουμε φτιάχνωντας πάλι σε μπαλάκι. Φτιάχνουμε μπαλάκια έως ότου τελειώσει όλη την πραλίνα. (Θέλει γρήγορες κινήσεις, διότι μαλακώνει η σοκολάτα με την θερμοκρασία των χεριών μας, και λιώνει.)
2. Παίρνουμε ένα – ένα μπαλάκι και το κυλάμε καλά μέσα στο κομμένο φουντούκι-αμύγδαλο. Τα τοποθετούμε σε ένα δίσκο. Τελειώνουμε με όλα τα μπαλάκια. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν, έως ότου λιώσουμε την κουβερτούρα.
3. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί σε θερμοκρασία 55 βαθμούς. Κατεβάζουμε, και ρίχνουμε το ουίσκι σταγόνα-σταγόνα, ανακατεύοντας καλά και απαλά, να κατέβει η θερμοκρασία στους 40-45 βαθμούς περίπου. Καλό είναι να την κρατάμε σε αυτή τη θερμοκρασία σε όλη την διαδικασία.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

4. Ρίχνουμε ένα-ένα μπαλάκι πραλίνας μέσα στη σοκολάτα, και με μία πιρούνα, (διχάλα) το συκώνουμε και το κρατάμε για 2 δευτερόλεπτα να σουρώσει, και το τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Τελειώνουμε με όλα τα μπαλάκια, και τα αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσουν, και να σφίξει η σοκολάτα.

Σημείωση: Καλό θα ήταν να μην τα αφήσετε σε δωμάτιο με καλοριφέρ, αν τα φτιάξετε χειμώνα.

5. Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια, και τα αποθηκεύουμε κλεισμένα, σε ξηρό και δροσερό μέρος, ή καλύτερα στο ψυγείο, για αρκετό καιρό.

 

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *