Creta Carob
BOLERO-BIODIET

ΤΕΜΑΧΙΑ : 24

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ: 1Ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 10Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5

 

ΥΛΙΚΑ

20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

1 κ.γ. βούτυρο, λιωμένο

350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

400 ml ζαχαρούχο γάλα

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα:

Κοσκινισμένο κακάο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο μαζί με τις σοκολάτες, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων.

2Λιώνουμε τις σοκολάτες στα 900w για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

3Μόλις λιώσει, αφαιρούμε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων, αδειάζουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

4Ύστερα, παίρνουμε μια τετράγωνη φόρμα 25Χ25εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει σε όλη την επιφάνειά της με το 1κ.γ. λιωμένο βούτυρο.

5Στρώνουμε λαδόκολλα στον πάτο της φόρμας και απλώνουμε ομοιόμορφα όλο το μείγμα. Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

6Όταν είναι έτοιμη, αφαιρούμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.

#tsoulotip: Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα, γιατί θα βγάλει τα λάδια του.

https://www.giorgostsoulis.com/syntages/gluka/sokolatenia-fudge

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *