Fineti (Chipita)
PIERCE-SUMMERCAMP2017
VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti

Υπέροχα τρουφάκια με καραμέλα γάλακτος baloo, 2 ειδών σοκολάτες και κρέμα γάλακτος. Μια συνταγή με τέσσερα μόνο υλικά για τα τέλεια σοκολατένια τρουφάκια. Απολαύστε τα τις γιορτινές μέρες, και όχι μόνο, ή προσφέρτε τα ως δώρο.

 

Μερίδες: 22-23

συνταγή icon Χρόνος: 10 λ + 10 λ μαγείρεμα + αναμονή ψύξης

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

 

Υλικά συνταγής

  • 140 γρ. καραμέλες βουτύρου τύπου baloo (βλέπε φωτό πιο κάτω)
  • 400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια (200+200 χωριστά)
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 50 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζετε τις καραμέλες σχεδόν σε ψίχουλα. Σε ένα μπολ βάζετε τα 200 γρ. σοκολάτας γάλακτος σε κομματάκια, μαζί με τη κρέμα γάλακτος και και τα λιώνετε σε μπεν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων, σε μεσαία θερμοκρασία, για 2-3 λ) ανακατεύοντας ανά 1 λ μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
  2. Αφαιρείτε το μπολ από το μπεν μαρί, προσθέτετε μέσα και τις θρυμματισμένες καραμέλες και ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά το μείγμα.
  3. Στρώνετε ένα δίσκο με χαρτί ψησίματος. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, παίρνετε 2 κουταλίτσες μείγμα, το πλάθετε σε μπαλάκι και το τοποθετείτε στο δίσκο. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα και έχετε 22-23 μπαλάκια περίπου. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν και σταθεροποιηθούν καλά.
  4. Λιώνετε σε μπεν μαρί, ή φούρνο μικροκυμάτων, τα 200 γρ. σοκολάτας γάλακτος σε κομματάκια ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Την αφαιρείτε από τη φωτιά και την αφήνετε για 2 λ στην άκρη να “σταθεί”.
  5. Στη συνέχεια, βγάζετε τα τρουφάκια από το ψυγείο και χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι βουτάτε τα τρουφάκια, ένα τη φορά, στη λιωμένη σοκολάτα, τινάζετε τη περίσσια και τις ξαναβάζετε στο δίσκο. Ξαναβάζετε το δίσκο στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, πήξει και σταθεροποηθεί καλά η σοκολάτα επικάλυψης.
  6. Λιώνετε τη σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας σε κομματάκια σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα ομαλό μείγμα. Το αφαιρείτε από το μπεν μαρί και το αφήνετε για 1 λ να “σταθεί”.
  7. Μετά με ένα κουτάλι, τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής την οποία κόβετε πολύ λίγο στην άκρη της ώστε να έχετε μια μικρή τρυπούλα και γαρνίρετε κάνοντας ζιγκ ζαγκ στα τρουφάκια (όπως στη φωτογραφία). Τα ξαναβάζετε στο δίσκο και μετά στο ψυγείο και τα αφήνετε μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Σερβίρετε.

werthers

345061_314x314
Πηγή

https://www.sintayes.gr/syntages/sokolatenia-troufakia-karamela-4-mono-ilika/#

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.