Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Τόπος Προέλευσης: Κάρπαθος

Χρόνος παρασκευής : 60 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας210 λεπτά

Σερβίρει: 40 άτομα

Βαθμός δυσκολίας : μέτρια

Yλικά

750 γρ. σοκολάτα γάλακτος
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
600 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. ταχίνι

Για την επικάλυψη:

250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σουσάμι
70 ml νερό

 

 

Eκτέλεση

  1. Πρώτα καραμελώνουμε το σουσάμι ως εξής: Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σουσάμι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να καβουρδιστεί το σουσάμι και να καραμελώσει. Στη συνέχεια, το απλώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια στρωμένη με σιλπατ ή σε έναν πλαστικό δίσκο και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  2. Σπάμε σε πολύ μικρά κομμάτια τη σοκολάτα (αν θέλουμε την τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη) και τη ρίχνουμε σε λεκάνη μαζί με το ταχίνι.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα, τη βράζουμε και τη ρίχνουμε σιγά-σιγά στη λεκάνη με τις σοκολάτες και το ταχίνι, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να λιώσουν καλά οι σοκολάτες και να διαλυθεί το ταχίνι.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα σε ρηχό ταψί και το αφήνουμε να κρυώσει – χωρίς όμως να παγώσει.
  5. Παίρνουμε με το χέρι ή το κουτάλι μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλάκια.
  6. Κυλάμε ένα-ένα τα τρουφάκια στο καραμελωμένο σουσάμι μέχρι να τυλιχθούν καλά από όλες τις πλευρές.
  7. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για να σφίξουν.

 

http://www.minervahorio.gr/el/recipe/sokolatenia-troufakia-tachini-ke-karamelomeno-sousami/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *