VIAP-MENTEL(June2017-gif)(εσωτερικές)
fineti
Χρόνος προετοιμασίας
0′

Χρόνος ψησίματος
45′

Βαθμός δυσκολίας
Μέτρια

Μερίδες
Για 30 άτομα
Υλικά

  • 3/4 της κούπας (180ml) κρέμα γάλακτος
  • 3 κουβερτούρες NESTLÉ DESSERΤ ψιλοκομμένες
  • 1/4 της κούπας (60ml) λικέρ αρωματισμένο με φουντούκι
  • 1/2 κούπα (110 γρ.) ζάχαρη μαύρη
  • 1/3 της κούπας (25 γρ.) φουντούκια φιλέ, καβουρδισμένα

 

  1. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και δίνουμε μια βράση. Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεσαίο μπολ και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω. Βάζουμε το μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει και με ένα μεταλλικό κουτάλι, ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο.
  2. Ρίχνουμε μέσα και το λικέρ και αποσύρουμε το μπολ από το μπεν μαρί.
  3. Βάζουμε λαδόκολλα σε μια μεταλλική φόρμα 20×20εκ. και ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα. Χτυπάμε τη φόρμα μας για να πάει το μίγμα παντού.
  4. Είναι βολικό να εξέχει η λαδόκολλα από το ταψί για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη τρούφα πιο εύκολα. Βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη τη λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε ένα ταψί του φούρνου.
  6. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε από πάνω τα αμύγδαλα καβουρδισμένα και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για να ψιλοκοπούν.
  7. Αφαιρούμε την τρούφα από το ταψί και φέρνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε σε 36 ίσα τετράγωνα κομμάτια .
  8. Τα πασπαλίζουμε με την πραλίνα μας και σερβίρουμε.

 

https://www.glikessintages.gr/syntagi/sokolatenies-troufes-me-pralina-fountoukiou

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.