Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Το απόλυτο νηστίσιμο σοκολατάκι 🍫γεμάτο δύναμη💪🥑. Δοκίμασε το !!

 

 

Τα υλικά μας

 

  • 180γρ. κουβερτούρα (ανάλογα με την «ένταση» και τη γλυκύτητα που θέλουμε να δώσουμε επιλέγουμε από γάλακτος έως 100% κακάο)

  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο

  • 1 δόση βανίλιας ή ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι

  • Ελάχιστο αλάτι (όσο πιάνουμε με τα ακροδάχτυλα)

  • 2 κουτ. σούπας σκόνη κακάο ή τρούφα

 

Εκτέλεση

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε «μπεν μαρί» (ή απλά βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο, σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και λιώνουμε εκεί τη σοκολάτα).

  2. Ρίχνουμε και τη βανίλια ή το πορτοκάλι και το αλάτι.

  3. Με ένα πιρούνι ή ακόμα καλύτερα με ένα μίξερ χειρός (για βελουτέ) λιώνουμε το αβοκάντο ώστε να γίνει λείο και κρεμώδες.

  4. Προσθέτουμε το αβοκάντο στη λιωμένη σοκολάτα και αναμειγνύουμε.

  5. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.

  6. Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε 12 μικρά – λεία μπαλάκια.

  7. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τη σκόνη κακάο ή την τρούφα και εκεί βάζουμε μια μια τις μπαλίτσες μας μέχρι να καλυφθούν από το κακάο ή την τρούφα.

  8. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου αλλά διατηρούνται στη συντήρηση του ψυγείου.

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *