Σουηδικά τρουφάκια -Swedish Chocolate Balls (or Coconut Balls) Recipe by Gabriel Nikolaides and the Cool Artisan!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Οι τακτικοί “πελάτες” εδώ στο Cool Artisan ξέρετε την αγάπη μου για καθετι Σουηδικό! Και όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αυτή η αγάπη πολλαπλασιάζεται! Γιατί φυσικά, το τέλος Σεπτέμβρη σημαίνει ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Ένα χειμώνα έζησα στη Lund (ένα χωριουδάκι δίπλα στο Malmo) αλλά από τοτε κάθε φορά που βγαίνουν τα πουλόβερ αναπολώ τους Σουηδούς και τις λιχουδιές τους. Αλμυρές και γλυκές! Ήρθε νομίζω η κατάλληλη στιγμή να σας φτιάξω σουηδικά τρουφάκια! Κάθε χωριό εκεί στο Βορρά έχει διαφορετική συνταγή. Ίσως και κάθε οικογένεια να έχει τη δική της! Εγώ πάντως έχω βρει αυτή τη συνταγή που είναι ίδια με τις τρούφες που έπαιρνα από το εστιατόριο του Πανεπιστημίου μου!

Υλικά

  • 50 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ κακάο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας)
  • 40 γρ ζάχαρη
  • 3 γρ βανίλια (περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού)
  • 150 γρ. βρώμη
  • 10 γρ κρύο νερό (1 κουταλιά της σούπας περίπου)

Swedish Chocolate Balls,  Coconut Balls, Recipe, simple, easy, oat, cacao, συνταγή, σουδικά, τροφάκια, γρήγορα βρώμη, καρύδα, κανάο, σοκολάτα, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Εκτέλεση

  • Βάζουμε την καρύδα σε ένα πιάτο.
  • Βάζουμε το βούτυρο, το κακάο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη βρώμη και το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε είτε με μια ξύλινη κουτάλα είτε με ένα μίξερ χειρός.
  • Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε 24 τρούφες.
  • Ρολάρουμε τις τρούφες στην καρύδα και τις αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο.

Swedish Chocolate Balls,  Coconut Balls, Recipe, simple, easy, oat, cacao, συνταγή, σουδικά, τροφάκια, γρήγορα βρώμη, καρύδα, κανάο, σοκολάτα, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ingredients

  • 50 g grated coconut
  • 100 g butter
  • 20 g cocoa (about 2 tablespoons)
  • 40 g sugar
  • 3 g of vanilla (about 1/2 teaspoon)
  • 150 g oats
  • 10 g cold water (about 1 tablespoon)

Directions

  • Place the grated coconut on a plate.
  • Put the butter, cocoa, sugar, vanilla, oats and water in a large bowl and mix with either a wooden spoon or with a hand mixer.
  • Mix well and mold 24 truffles.
  • Roll the truffles in coconut and store in an airtight container in the refrigerator.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2014/09/29/swedish-chocolate-balls-or-coconut-balls-recipe/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *