Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Λίγα λόγια για τη συνταγή:

  • εύκολη συνταγή με 3 υλικά μόνο, άντε 4 με το λάδι καρύδας που πρόσθεσα και είναι προαιρετικό
  • η γεύση και το άρωμα της καρύδας δεν είναι τόσο έντονα όσο του εμπορίου, γιαυτό πρόσθεσα μια κουταλιά του γλυκού λάδι καρύδας virgin στην επικάλυψη για να δώσει λίγη έξτρα γεύση
  • παρότι χρησιμοποιείται ζαχαρούχο, το αποτέλεσμα δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό και αντισταθμίζεται ωραία με την κουβερτούρα
  • μπορείτε να τις σχηματίσετε και σε μπαλίτσες/μικρές μπαλίτσες

 

 

bounty-bars-9

Σπιτικές Μπάρες Καρύδας τύπου Bounty

Συνταγή από εδώ

Υλικά
3 ¼ κούπες (περίπου 270γρ) τριμμένη καρύδα
1 κουτί ζαχαρούχο
400γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Προαιρετικά: 1 κ.γ. λάδι καρύδας virgin/raw για έξτρα άρωμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε την καρύδα με το ζαχαρούχο με τα χέρια μας μέχρι να απορροφηθεί το ζαχαρούχο και να έχουμε ένα μείγμα που θα κολλάει.
Με τα χέρια μας σχηματίζουμε μπαστουνάκια/μπάρες, πιέζοντας απαλά το μείγμα για να πάρει το σχήμα. Για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια πρέπει να τα βρέχουμε ελαφρά κάθε τόσο.
Βάζουμε τις μπάρες σε ένα ταψί ή πιάτο που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 20 λεπτά, έτσι θα είναι πιο εύκολο να τις βουτήξουμε στη σοκολάτα.Σημαντικό βήμα που δεν πρέπει να παραλειφθεί!

Για την επικάλυψη

Λιώνουμε τα 2/3 της σοκολάτας σε ένα μπολ σε μπεν μαρί (με το λάδι καρύδας αν θέλουμε). Όταν λιώσει το βγάζουμε από το μπεν μαρί και μετά προσθέτουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει τελείως.Homemade bounty bars
Βγάζουμε τις μπάρες από το ψυγείο και με τη βοήθεια 2 πιρουνιών τις βουτάμε μία μία στη σοκολάτα,

Homemade bounty bars 2

τις τινάζουμε ελαφρά να πέσει η έξτρα σοκολάτα

Homemade bounty bars 3

Homemade bounty bars 4

και μετά τις αφήνουμε στο ταψί /αντικολλητικό χαρτί για λίγη ώρα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.

Homemade bounty bars 6

(Η ποόσοτητα που βγάζει η συνταγή ήταν διπλάσια από αυτές που φαίνονται στη φωτογραφία).

Τις φυλάμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 5 μέρες (στο ψυγείο θα σφίξουν και μπορεί να ξεραθούν).

tp://thegreenmixer.com/2015/12/02/spitikes-bares-karydas-bounhtty/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *